Učenci in dijaki letos nimajo brezplačnih testov za samotestiranje

Slovenija 05. Sep 202305:55 0 komentarjev
Samotestiranje učencev
Peter Košenina /BOBO

V minulem šolskem letu so lahko učenci, dijaki in študentje v lekarnah vsak mesec dobili deset brezplačnih hitrih testov za samotestiranje na koronavirus. V novem šolskem letu pa te možnosti ni več. Za komplete je treba v lekarnah plačati.

V zadnjih dveh šolskih letih so lahko učenci, dijaki in študentje v lekarni brezplačno dobili komplete za samotestiranje na koronavirus. Med najhujšo epidemijo je bilo namreč samotestiranje nekaj časa obvezno, v zadnjem šolskem letu pa prostovoljno.

Starši mladoletnih ter polnoletni dijaki in študentje so lahko s kartico zdravstvenega zavarovanja vsak mesec v lekarnah dvignili komplet deset hitrih testov na koronavirus.

V novem šolskem letu pa brezplačnih kompletov za samotestiranje ni več. Kot so nam sporočili z ministrstva za zdravje, je ukrep samotestiranja učencev osnovne šole, dijakov in študentov veljal do 24. junija in nato ni bil podaljšan.

Če se bodo učenci in dijaki želeli ob simptomih covida-19 samotestirati, bodo morali teste odslej kupiti. V poslovalnicah Lekarne Ljubljana posamezni tester za koronavirus stane 2,15 evra. Za škatlo s petimi hitrimi testi pa je treba odšteti pet evrov in več.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!