Ugibanja, ali je nov brezplačnik uvod v volitve

Slovenija 20. Maj 202108:45 > 26. Jul 2021 16:11 0 komentarjev
Tednik Domovina
domovina.je

Zavod Iskreni bo odslej izdajal tudi tednik Domovina, gospodinjstva pa bodo že danes dobila brezplačno številko. V zadnjih dneh se sicer pojavljajo ugibanja, ali gre v tem primeru že za uvod v volitve.

V Zavodu Iskreni bodo razširili svoje delovanje na medijskem področju, začenjajo namreč izdajo tiskanega tednika Domovina. To je nadgradnja spletnih portalov Domovina.je in Iskreni, promocijsko izdajo pa bodo razdelili v 585 tisoč izvodih.

Tednik Domovina naj bi začel izhajati 27. maja, predvidoma pa bo izhajal ob četrtkih. Tednik bo tako kot portala Domovina.je in Iskreni izdajal Zavod Iskreni, ki ga vodi Igor Vovk. Mesto odgovornega urednika bo prevzel Tino Mamić, ki je v preteklosti deloval kot urednik dnevnika Primorske novice.

Glede na trenutno politično situacijo pa se pojavlja vprašanje, ali gre pri vzpostavitvi novega tednika za politično propagando pred morebitnimi prihajajočimi volitvami. Podobno sta pred parlamentarnimi volitvami 2008 izhajala brezplačnika Slovenski tednik in Ekspres, ki sta podpirala takratno koalicijo pod vodstvom SDS.

Vovk je poudaril, da ni nobene povezave s tem. “Politiki bodo namreč odločili, kdaj bodo volitve,” je povedal za Delo. Pojasnil je, da projekt financirajo iz lastnih sredstev in s pomočjo podpornikov.

Med ustanovitelji Zavoda Iskreni je tudi minister Janez Cigler Kralj. Zavod se je pod drobnogledom javnosti znašel, ko so na razpisu ministrstva za delo za sofinanciranje projektov za pomoč najranljivejšim skupinam prebivalcev zaradi epidemije covida-19 prejeli za približno 130.000 evrov sredstev. Cigler Kralj je takrat pojasnil, da se je iz soustanoviteljev Zavoda Iskreni izključil dobro leto od ustanovitve zavoda, iz organov zavoda pa lani, pred nastopom ministrskega položaja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!