Umorjenemu 59-letniku iz Kobjeglave drogo dostavljal 39-letni Zasavčan

Črna kronika 23. Avg 202210:32 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: N1

V začetku aprila je Kobjeglavo pretresel umor 57-letnika, ki se je ukvarjal z drogo. Policisti so med preiskavo prišli do dostavljalca, 39-letnega Zasavčana, ki je pokojnemu Primorcu drogo dostavljal.

V začetku aprila je 57-letnega prebivalca Kobjeglave zabodel 59-letni Italijan. Policisti so v preiskavi, ki se je zaključila 23. junija, ugotovili, da se je pokojni aktivno ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog, predvsem državljanom Italije.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije koprske policijske uprave so na kraju ogleda kaznivega dejanja umora našli več vrst prepovedanih drog. Med preiskavo so kriminalisti še ugotovili, da je pokojnemu drogo dostavljal 39-letni državljan Slovenije, in sicer z območja Zasavja.

Na podlagi pridobljene odredbe od okrožnega sodišča v Kopru so policisti preiskali stanovanja in druge prostore pri osumljenem 39-letniku. Med hišno preiskavo so policisti zasegli več elektronskih naprav in pripomočkov za pakiranje, osumljenega so nato privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil pripor.

39-letni Zasavčan je sicer stari znanec policije, saj je v preteklosti zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog bil že pravnomočno obsojen.

Zdaj mu grozi do deset let zaporne kazni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!