Upokojencem z nižjimi pokojninami in invalidom danes solidarnostni dodatek

Koronavirus 14. Jan 202206:16 > 19:01 1 komentar
Starejša gospa
Žiga Živulović jr./BOBO

Upokojenci z nižjimi pokojninami in prejemniki invalidskih nadomestil bodo danes prejeli solidarnostni dodatek, ki ga predvideva deseti protikoronski zakon. Odvisen je od višine pokojnine oziroma nadomestila in znaša od 130 do 300 evrov.

Tisti, ki so decembra prejeli pokojnino oziroma nadomestilo v višini do 523 evrov, bodo prejeli dodatek v višini 300 evrov. Prejemniki pokojnine oziroma nadomestila v višini od 523,01 do 628 evrov pripada 230 evrov dodatka, prejemnikom pokojnine oziroma nadomestila v višini med 628,01 in 732 evrov pa v višini 130 evrov, so spomnili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Solidarnostni dodatek bodo do konca marca izplačali tudi vojnim veteranom, ki prejemajo veteranski dodatek, vojnim invalidom, ki prejemajo invalidski ali družinski dodatek, in invalidom, ki imajo pravico do nadomestila za invalidnost za pokrivanje osnovnih življenjskih stroškov. Prav tako ga bodo prejeli upravičenci do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka, ki imajo odločbo o nezaposljivosti zaradi invalidnosti. Znašal bo 150 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje