Upravne enote nadaljujejo s sredinimi stavkami. Bi jih lahko še zaostrili?

Slovenija 08. Apr 202416:59 2 komentarja
Upravna enota Ljubljana
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Upravne enote bodo nadaljevale s stavkami, ki potekajo vsako sredo. Na današnjem sestanku se člani konference sindikatov upravnih enot še niso dogovorili glede zaostrovanja stavke, bodo pa skušali povečati predvsem učinkovitost sredinih stavk.

Člani konference sindikatov upravnih enot so se na današnjem sestanku odločili za nadaljevanje stavke ob sredah, glede zaostrovanja z dodatnim stavkovnim dnevom pa se še niso dogovorili. To bo znano v sredo po zboru zaposlenih, je za STA povedal predsednik konference in predsednik sindikata ljubljanske upravne enote na Tobačni Dragan Stanković.

“Če bi se odločili za dodaten stavkovni dan, bi stavko izvedli v petek, 19. aprila,” je dejal. Dodal je, da so se dogovorili, da bodo predvsem poskušali povečati učinkovitost stavke ob sredah. Glede možnosti dodatnega dneva stavke, ki bi tako potekala še ob petkih, pa je izpostavil, da na večini upravnih enot to podpirajo.

Na večini upravnih enot bodo že peto sredo zapored stavkali zaradi nizkih plač in preobremenjenosti. Kot je pojasnil Stanković, predlog vladne pogajalske skupine zanje ni sprejemljiv. Pri tem je izpostavil, da zanje ni sprejemljiv vladni predlog, da se do konca leta najbolj obremenjenim na upravnih enotah dodeli dodatek. Želijo namreč, da bi ta dodatek veljal za vse zaposlene na upravnih enotah.

Predloge vladne strani bodo v teh dneh preučili in se do njih opredelili, je še dodal Stanković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje