Upravno sodišče zavrnilo pritožbe Patrika Grebla

Slovenija 31. Okt 202220:47 1 komentar
Patrik Greblo
Žiga Živulović jr./BOBO

Novogoriško upravno sodišče je zavrnilo vseh 13 pritožb na odločitev koprske občinske volilne komisije, ki jih je vložila stranka Zavedno Koper, na čelu z županskim kandidatom Patrikom Greblom. Občinska volilna komisija je namreč prejšnji teden zavrnila kandidature predstavnikov te stranke na letošnjih lokalnih volitvah. Predsednik komisije Miloš Senčur je pojasnil, da kandidati niso bili določeni s tajnim glasovanjem, kar zahteva zakon.

Občinska volilna komisija v Kopru je prejšnji teden zavrnila kandidature predstavnikov stranke Zavedno Koper, na čelu z županskim kandidatom Patrikom Greblom. Kot je takrat pojasnil predsednik komisije Miloš Senčur, lista kandidatov ne izpolnjuje zakonskih pogojev, ker ni bila določena po postopku, kot ga zahteva zakon, torej v skladu s pravili stranke in s tajnim glasovanjem.

Greblo je ob tej odločitvi dejal, da njihova “prisotnost v Mestni občini Koper ni zaželena” in napovedal pritožbo. Danes pa so iz stranke Zavedno Koper sporočili, da je novogoriško upravno sodišče zavrnilo vseh 13 pritožb na odločbo koprske občinske volilne komisije. “Lista Zavedno Koper bo sodbo temeljito preučila in o nadaljnjih aktivnostih javnost obvestila v naslednjih dneh na novinarski konferenci,” so dodali v sporočilu za medije.

V Kopru je še šest županskih kandidatov. LAB in Gibanje Svoboda predlagata aktualnega župana Aleša Bržana, ki ga podpira še stranka Oljka. Za stranko Zaupanje kandidira Peter Bolčič, za SDS Igor Colja, za Levico Alan Medveš, za stranko Koper je naš Boris Popovič in za SD Jadranka Šturm Kocjan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje