Urbanija danes že na Planet TV, Mayer postal svetovalec madžarske TV

Slovenija 01. Dec 202315:14 > 22:05 29 komentarjev
Uroš Urbanija
Uroš Kokol/N1

Nekdanji direktor urada za komuniciranje Janševe vlade in razrešeni direktor TV Slovenija Uroš Urbanija je postal odgovorni urednik informativnega programa na komercialni televiziji Planet TV, so na tej televiziji potrdili za N1.

S prvim decembrom se je ekipi Planet TV kot odgovorni urednik informativnega programa pridružil Uroš Urbanija, so sporočili iz medijske hiše Planet TV.

“Vesel sem, da je Uroš sprejel naše vabilo in se nam pridružil. Prepričan sem, da bo skupaj s talentirano ekipo Planet 18 informativno oddajo vodil v nadaljnjo rast, saj gledalci želijo spremljati neodvisno, strokovno poročanje, na način, ki jim je blizu,” je ob tem povedal izvršni direktor Planet TV Pavel Stantchev.

Nekdanji urednik Mirko Mayer pa prevzema novo vlogo. Postal je svetovalec madžarske medijske hiše TV2 Media Group. Stantchev se je Mayerju zahvalil za njegov dosedanji prispevek.

Planet TV je v lasti madžarske družbe TV2 Adria, ki je televizijo za pet milijonov evrov pred tremi leti odkupila od Telekoma.

V Društvu novinarjev Slovenije (DNS) ocenjujejo, da je imenovanje Urbanije na mesto odgovornega urednika informativnega programa Planet TV v posmeh novinarstvu in poslanstvu zavezanosti javnosti. Kot so zapisali v odzivu, je društvo že ob imenovanju Urbanije na mesto direktorja TVS julija lani opozorilo na konflikt interesov in nespodobnost prehajanja iz političnega piara na odgovorne medijske funkcije.

Ob tem so spomnili še, da je Urbanija na mestu direktorja TVS vršil nedopustne pritiske na zaposlene, kar 38 jih je prejelo opomine pred odpovedjo zato, ker so izrazili solidarnost s kolegom. Standardi informativnega programa so v njegovem mandatu padli skupaj z gledanostjo, zaposleni so zahtevo po novinarski in uredniški avtonomiji izrazili s stavko, so dodali. Upanje, da bo Planet TV pod uredniško taktirko Urbanije delal neodvisno in strokovno, v DNS zato polagajo v novinarke in novinarje in jih pozivajo k doslednemu spoštovanju novinarskih standardov, zapisanih v Kodeksu novinarjev Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje