Urška Kežmah postala nova predsednica nadzornikov Pošte Slovenije

Slovenija 14. Jul 202218:30 0 komentarjev
Pošta Slovenije
Žiga Živulović jr./BOBO

Nova predsednica nadzornikov Pošte Slovenije je Urška Kežmah, je na današnji konstitutivni seji sklenili nadzorni svet. Ta je v spremenjeni sestavi od konca junija, ko je Slovenski državni holding zaradi izgube zaupanja zamenjal tri od petih predstavnikov kapitala.

Namestnica Urške Kežmah je Barbara Cerovšek Zupančič, so po ustanovni seji nadzornega sveta sporočili iz Pošte Slovenije. Člani nadzornega sveta so še Domen Trobec, Barbara Nose ter Sebastijan Roudi kot predstavniki kapitala ter Saša Gržinič, Dijana Kos in Vlasta Vidrih kot predstavniki sveta delavcev Pošte Slovenije.

Na seji so generalni direktor Pošte Tomaž Kokot ter člana poslovodstva Karmen Lebe Grajf in Sebastijan Gostenčnik nove člane nadzornega sveta seznanili z delovanjem družbe ter glavnimi strateškimi usmeritvami skupine.

Nadzorni svet Pošte je od konca junija v novi sestavi. Slovenski državni holding je zamenjal tri od petih predstavnikov kapitala. Odpoklic je holding pojasnil z izgubo zaupanja lastnika, potem ko je bila opravljena revizija imenovanja Kokota za generalnega direktorja družbe.

Nadzorni svet so zapustili Ervin Renko, Igor Škrinjar in Niko Samec, holding pa je na položaj imenoval Trobca, Nose in Cerovšek Zupančič. Štiriletni mandat jim je začel teči 1. julija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!