Ustanovljen podmladek stranke Gibanje Svoboda

Slovenija 10. Jun 202214:30 > 14:40
Delite:
Gibanje Svoboda Mladi
Foto: Twitter/Gibanje Svoboda

Podmladek stranke Gibanje Svoboda je na ustanovnem kongresu v četrtek sprejel statut in izvolil svoje vodstvene organe. Predsednik podmladka Gibanje Svoboda Mladi je postal Matej Grah, podpredsednika pa Lenart Žavbi in Lucija Tacer, sicer tudi poslanca DZ. Mesto generalnega sekretarja podmladka je zasedel Tadej Marušič.

Na ustanovnem kongresu, ki je potekal v hibridni obliki, so člani podmladka imenovali tudi člane izvršnega odbora, in sicer Lauro Pukl, Blaža Jurna, Manco Špacal, Miho Mohorčiča in Tio Šubic. “Svoboda Mladi bomo vključujoča, avtonomna in kritična mladinska organizacija, svojo matično organizacijo bomo seznanjali in opozarjali ter vsebinsko dopolnjevali na področjih, kjer se nam bo zdelo potrebno,” ob tem napoveduje predsednik podmladka Matej Grah. Ob tem je Grah še povedal, da bodo GS Mladi konstruktivni in ne le satelit stranke.

V Gibanju Svoboda so na Twitterju zapisali, da mladim želijo veliko kritičnosti, borbenosti in uspehov pri izzivih, ki se jih bodo lotili.

Stranko Gibanje Svoboda je na aprilskih državnozborskih volitvah ob 70,97-odstotni volilni udeležbi podprlo 34,45 odstotka volilcev, kar je stranki prineslo 41 poslanskih mandatov v DZ. Predsednik stranke Robert Golob je po volitvah začel koalicijska pogajanja s SD in Levico, DZ pa je 25. maja na tajnem glasovanju izvolil Goloba za mandatarja za sestavo 15. slovenske vlade. Golob je ob tem v DZ vložil listo ministrskih kandidatov, nova ministrska ekipa pa je teden dni za tem zaprisegla v DZ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar