V bližini Škofje Loke čebele popikale dve osebi, ena je umrla

Črna kronika 12. Jun 202220:10 > 20:14
čebele
PROFIMEDIA

Dopoldne so v bližini Škofje Loke čebele popikale moška, eden je umrl med prevozom v ljubljanski klinični center.

Malo po deveti uri so v Sopotnici pri Škofji Loki čebele popikale dva moška. Gasilci PGD Borovnica so jima nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, enega moškega so reševalci oskrbeli, drugega pa je vojaški helikopter peljal v ljubljanski klinični center, a je moški med letom umrl, poroča Uprava za zaščito in reševanje RS.

Kot so za N1 potrdili na Policijski upravi (PU) Kranj, so škofjeloški policisti danes obravnavali smrt moškega pri nesreči prevrnitve panjev. Okoliščine kažejo, da sta dva odrasla moška urejala panje na paši, ko se je nekaj panjev prevrnilo. Čebele so oba popikale, po dogodku je eden od njiju kljub prvi pomoči umrl.

Kot so izvedeli na Dnevniku, naj bi čebelarja v soboto pripeljala panje čebel, danes dopoldne pa sta jih nameravala ustrezno namestiti in razvrstiti. Pri tem naj bi se del panjev podrl, razdražene čebele pa so nato napadle oba prisotna. Mlajši je pred čebelami zbežal v gozd, starejši pa se je umaknil proti avtomobilu. Po nekaterih informacijah naj bi nameraval čebele umiriti z dimljenjem, vendar ni bil dovolj hiter. Ko se je mlajši moški vrnil iz gozda, naj bi drugega že našel močno popikanega na tleh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.