V božičnih dneh na avstralsko obalo naplavilo pakete kokaina

Slovenija 27. Dec 202312:42 0 komentarjev
paketi kokaina
Foto: PROFIMEDIA

V božičnih dneh je na plaže jugovzhodne Avstralije naplavilo pakete, ki naj bi vsebovali skupaj več kot 120 kilogramov kokaina. Policija je v zvezi s sumljivo najdbo že uvedla preiskavo.

Prvi sumljiv paket, ki naj bi vseboval 39 kilogramov kokaina, je naplavilo prejšnji petek na plažo Magenta, približno 80 kilometrov severno od Sydneyja. V nedeljo so nato na več plažah v bližini opazili nove pakete z domnevno sedmimi kilogrami kokaina.

Nek ribič je v torek obvestil policijo, da je našel moder sod, v katerem je bilo 39 posamičnih paketov po kilogram kokaina. Istega dne so približno enako število paketov, v katerih naj bi bilo okoli 39 kilogramov kokaina, našli na plaži v Newcastlu, kakih 140 kilometrov severno od Sydneyja.

Policija v zvezni državi Novi Južni Wales je danes sporočila, da je v zvezi s sumljivo najdbo uvedla preiskavo. Policisti medtem nadaljujejo pregledovanje plaž in obalnih območij med Sydneyjem in Newcastlom, če bi morda odkrili nove pakete.

Policija je tudi pozvala ljudi, naj prijavijo vse pakete s sumljivo vsebino. Njihov izvor za zdaj ni znan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!