Po nekaj urah zatišja v Črni naliv in toča: “Ceste niso več podobne cestam”

Slovenija 27. Okt 202312:01 > 19:19 3 komentarji
V Črni je okoli 18. ure padala toča. (Foto: Koroška čveka/FACEBOOK)

Nad Koroško, ki je bila v avgustovski ujmi ena izmed najhuje prizadetih regij, se je zvečer spet razbesnela nevihta z nalivi. V Črni je klestila kot lešnik velika toča. Kot je pozno popoldne za N1 povedala županja Črne Romana Lesjak, pa je tudi dopoldansko deževje povzročilo precej škode. "Ceste niso več podobne cestam. Tiste, ki so bile po avgustovskih poplavah malo popravljane, so zdaj spet poškodovane," je strnila in dodala, da bodo lahko, ko se bodo razmere umirile, ponovno začeli s sanacijo.

Po nekaj urah zatišja je okoli 18. ure Koroško, ki je bila v avgustovski zgodovinski ujmi ena izmed najhuje prizadetih regij, ponovno zajel močan naliv, v Črni je klestila kot lešnik velika toča.

Kot je pozno popoldne za N1 pojasnila Romana Lesjak, je tudi dopoldansko deževje povzročilo precej škode. “Odneslo je nekaj cest. Brežine, ki so bile nasute po avgustovskih poplavah, je spet odplaknilo. Škoda je velika,” je povedala in dodala, da nekatere ceste niso več podobne cestam.

“Tiste, ki so bile malo popravljane, so zdaj spet poškodovane.” V dveh delih je tudi glavna cesta med Črno in Koprivno, tam so zdaj postavili opozorilno signalizacijo. “Nove padavine niso napovedane, tako da upamo, da bomo lahko takoj začeli s ponovno sanacijo,” je sklenila županja.

Črnjane je dopoldne predvsem skrbel potok Bistra, ki je močno naraščal, pristojne pa je predvsem skrbelo, kaj bi narasla Bistra pomenila za območja ob reki Meži, kamor se izliva. A potoki in Meža svojih bregov niso prestopili.

Z meteornimi vodami so precej dela čez dan imeli gasilci, ki so največkrat posredovali zaradi zalitih kleti. Obilne padavine so povzročale težave tudi drugod po Koroškem. Na območju Mestne občine Slovenj Gradec zaradi vdora meteorne vode gasilska društva posredujejo na več lokacijah, navaja center za obveščanje.

Po besedah župana Občine Prevalje Matica Tasiča tam razmere spremljajo na vseh “kritičnih mestih”, predvsem tam, kjer so po avgustovski ujmi gradbišča in kjer brežine vodotokov niso urejene. Za zdaj večjih težav ni.

Na območju Podvelke je bilo dopoldne zaradi izpada brez električne energije 448 odjemalcev. Težavo so že odpravili delavci elektro podjetja, navaja center za obveščanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje