V Italiji aretirali 13 paznikov: osumljeni mučenja in spolnega nasilja

Slovenija 22. Apr 202413:50 0 komentarjev
Italijanska policija
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Italijanska policija je aretirala 13 zaporniških paznikov, osumljenih nasilja nad varovanci centra za pridržanje mladoletnikov v Milanu.

Policisti v sosednji Italiji so danes aretirali 13 zaporniških paznikov, ki naj bi se v centru za pridržanje mladoletnikov nasilno vedli do svojih varovancev.

Aretacije v milanskem zaporu Cesare Beccaria na obrobju mesta so sledile preiskavi zločinov nad mladostniki, ki naj bi bili storjeni od leta 2022 dalje. Med kaznivimi dejanji, ki jih preiskujejo, so domnevno mučenje, povzročitve telesne poškodbe in en primer poskusa spolnega nasilja. V okviru preiskave so suspendirali še osem paznikov.

Policisti so preiskavo izpeljali s pomočjo prisluškovanja, analize posnetkov varnostnih kamer v zaporu in s pogovori z nekdanjimi zaporniki.

Sindikat Uilpa, ki zastopa paznike, je izrazil zgroženost nad očitki, a tudi upanje, da bodo pazniki oproščeni. Vodja sindikata Uilpa Gennarino De Fazio je ob tem opozoril tudi na “disfunkcionalnost kazenskega sistema”, češ da ta ne zagotavlja jamstev niti zapornikom niti paznikom, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

V Italiji so sicer zapori že dlje časa prenatrpani. Po podatkih državnega nadzornega organa za zapore je bilo januarja v njih nameščenih več kot 60.300 zapornikov. Zapori imajo sicer prostor za 47.300 ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!