V Levici presenečeni nad Loredanovo izjavo: O tem se v sredo nismo pogovarjali

Slovenija 20. Jan 202320:03 22 komentarjev
Žiga Živulovič jr./BOBO

V stranki Levica so presenečeni nad besedami ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da podpirajo brezpogojno vključevanje zasebnikov v sistemske rešitve zdravstvene reforme. "O tem se na sredinem vrhu nismo pogovarjali in v takšni obliki ni del zavez," so zapisali v Levici in dodali, da bo zdravstvena reforma uspešna le, če jo bodo snovali skupaj in v dialogu.

Iz stranke Levica so sporočili, da so presenečeni nad izjavo ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da v stranki podpirajo brezpogojno vključevanje zasebnikov v sistemske rešitve zdravstvene reforme.

“O tem se na sredinem vrhu nismo pogovarjali in v takšni obliki ni del zavez,” so zapisali v stranki in dodali: “Zdravstvena reforma bo uspešna le, če jo bomo snovali skupaj in v dialogu.”

Kot smo poročali, je minister na vprašanje novinarke, ali bo v reševanje slovenskega zdravstva kakorkoli vključil zasebne zdravnike brez koncesije, odgovoril: “To je že v koncesijski pogodbi in v našem interventnem zakonu. Mi bomo do 31. marca naredili analizo in tako kot sedaj kažejo podatki, bomo od 1. 4. sistem za tam, kjer je najbolj nedostopen, kjer so čakalne dobe najdaljše in se ne krajšajo, vključili v to reševanje. Saj druge poti nimamo.”

Minister je poudaril, da so to tisti zdravniki, ki danes nimajo sklenjene pogodbe z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). “Izven mreže javnozdravstvenih storitev,” je poudaril.

Na vprašanje novinarke, ali za to ima podporo koalicijskih partnerjev, zlasti Levice, je minister odgovoril pritrdilno.

Preberite še: Bešič Loredan: “To je 20 ljudi pripravljalo en mesec od jutra do večera”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje