V Ljubljani kmalu še deveta ambulanta za neopredeljene paciente

Slovenija 31. Mar 202313:47 3 komentarji
Zdravstveni dom Ljubljana
Bobo

V ponedeljek bodo pod okriljem ljubljanskega zdravstvenega doma na Viču odprli deveto ambulanto za ljudi, ki nimajo osebnega zdravnika.

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana bodo v ponedeljek odprli še deveto ambulanto za neopredeljene oz. za osebe brez izbranega osebnega zdravnika.

Ambulanta bo v prvem tednu delovanja v ponedeljek delovala od 7.30 do 11.30, v torek od 8. do 12. ure, v četrtek pa od 14.30 do 18.30, so sporočili iz ZD Ljubljana.

V ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe se bodo prednostno opredeljevali pacienti, ki so v enoti Vič imeli nazadnje izbranega osebnega zdravnika in imajo v tej enoti tudi svojo zdravstveno dokumentacijo, so pojasnili v ZD Ljubljana.

Naročanje obvezno, pacienti lahko pridejo osebno ali pokličejo

Kot dodajajo, bo opredeljevanje pacientov potekalo sprotno ob njihovi obravnavi zaradi zdravstvenih težav. Naročanje na pregled je obvezno. Pacienti se lahko naročijo osebno ali pokličejo na telefonsko številko 01 2004 682 v ordinacijskem času ambulante.

V ZD Ljubljana sicer deluje osem ambulant za neopredeljene zavarovane osebe. V enoti Šiška delujeta dve, prav toliko tudi v enoti Rudnik. V enoti Polje delujejo tri, v enoti Bežigrad pa deluje ena ambulanta. Ambulante delujejo v različnih obsegih.

Glede na podatke iz začetka tedna je v ambulantah za neopredeljene v ZD Ljubljana doslej opredeljenih 4068 pacientov. Ob tem so v ZD Ljubljana za STA pojasnili, da so uspeli nadoknaditi nekaj odhodov zdravnikov, tako da po enotah trenutno skupaj deluje 89 zdravnikov, kar je enako kot novembra lani.

Ob tem dodajajo, da bi sicer lahko odprli še več ambulant za neopredeljene, a še vedno niso dobili odgovora ministrstva za zdravje na njihovo pobudo iz začetka januarja, da bi lahko v ambulante vključili ne le upokojene zdravnike, temveč tudi zdravnike s statusi samostojnih podjetnikov ter zdravnike iz drugih krajev, kjer ambulante za neopredeljene denimo ne delujejo, so pa zdravniki izrazili pripravljenost, da bi se vanje vključevali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje