V Ljubljani postavili več prometnih znakov za zavijanje v desno ob rdeči luči

Slovenija 26. Avg 202218:48 2 komentarja
prometni znak zelena puščica
MOL

Ljubljana je dobila več prometnih znakov, ki voznikom dovoljujejo zavijanje v desno ob rdeči luči na semaforju.

V pet križišč v Ljubljani so namestili prometne znake, ki voznikom dovoljujejo zavijanje v desno ob rdeči luči na semaforju ob pogoju, da je smer prosta. Mestna občina Ljubljana (Mol) je določila še pet križišč, v katera bodo skupno postavili devet takšnih znakov, piše na njihovi spletni strani.

  • Križišče Cesta v Prod (AC-priključek) – Zadobrovška cesta – Šmartinska cesta (za smer z Zadobrovške ceste na Cesto v Prod, s Ceste v Prod proti AC, s Šmartinske ceste na Zadobrovško).
  • Križišče Karlovška cesta – Predor pod Gradom (za smer s Karlovške ceste desno v predor, iz predora desno na Karlovško cesto proti Zoisovi cesti).
  • Križišče Barjanska cesta – Cesta dveh cesarjev (za smer s Ceste dveh cesarjev na Barjansko cesto proti AC, z Barjanske ceste proti Rakovi jelši).
  • Križišče Barjanska cesta – Riharjeva ulica – Ziherlova ulica (za smer z Riharjeve ulice na Barjansko cesto proti AC).
  • Križišče Peruzzijeva ulica – Betettova cesta (za smer od nakupovalnega središča Rudnik na Peruzzijevo ulico).
prometni znak zelena puščica
MOL

Vozniki bodo s tem dobili možnost, da se po lastni presoji odločijo, da kljub rdeči luči zapeljejo v desno, piše na spletni strani ljubljanske občine. Ker gre za novo ureditev, voznike motornih vozil opozarjajo, naj bodo v teh križiščih še posebej pozorni na druge udeležence v prometu in se prepričajo, ali je smer ob zavijanju desno pri rdeči luči na semaforju res prosta.

V Ljubljani so prvi tovrstni znak postavili lansko poletje. Prometni znak, ki dovoljuje zavijanje v desno kljub rdeči luči na semaforju, je kvadratne oblike, na tabli je na črni podlagi narisana zelena puščica z belo obrobo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje