Močan veter v Luki Koper s priveza odtrgal tovorno ladjo

Slovenija 20. Jul 202308:37 > 09:17 0 komentarjev
Tovorna ladja
Posnetek zaslona/Facebook (Zorko Rihter)

Včeraj ob 22.30 je slovensko Istro zajelo močno neurje. V Luki Koper je več kot 350 metrov dolgo tovorno ladjo odtrgalo s privezov, nato pa se je s krmo močno približala potniškemu terminalu. Po prvih pregledih večja škoda ni nastala.

Po poročanju Radia Slovenija se je v Luki Koper 353 metrov dolga tovorna ladja zaradi pretrganih vrvi s krmo naslonila na potniški terminal.

Kot so nam povedali na PU Koper, škoda ni nastala, intervencija policije pa ni bila potrebna.

Po poročanju STA je šlo za kontejnersko ladjo Maersk Houston. Veter, ki je pihal s hitrostjo približno 140 kilometrov na uro, je potrgal njene privezne vrvi. Ker je ladja spustila sidro in pripravila motorje, se ni zgodilo nič hujšega. Po prvih pregledih niso opazili, da bi se dotaknila obale, verjetno je le rahlo nasedla na dno.

Pri premikanju ladje je bil poškodovan eden od vlačilcev. Na željo poveljnika ladje je sicer vso noč ob ladji ostal vlačilec. Danes bodo podrobneje analizirali dogodek in ocenili škodo, je za STA povedal pristaniški kapitan Aleš Rotar.

Po poročanju Primorskih novic so ladjo z vlačilci ponovno povlekli na drugo stran in jo privezali na pomol, rezerviran za kontejnerske ladje.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Luko Koper, odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!