V Mariboru na paradi ponosa pretepli aktivista: “Taki dogodki povzročajo travme”

Slovenija 16. Sep 202320:29
mavrična zastava
Slika je simbolična. (Foto. PROFIMEDIA)

Po poročanju časnika Večer naj bi v Mariboru po današnji prireditvi Parada ponosa pretepli znanega aktivista, performerja in predstavnika LGBTQIA+ skupnosti. "Dobro, da so napadli mene in ne koga mladega, ker takšni dogodki povzročajo travme," je dejal v pogovoru za časnik.

V Mariboru je danes potekala tretja Parada ponosa, ki se je je udeležilo okoli 300 podpornikov LGBTQIA+ skupnosti. Udeleženci so se po poročanju časnika Večer zbrali na Trgu svobode ter se v strnjeni povorki odpravili po ulicah drugega največjega slovenskega mesta.

Že med sprehodom po mestu so bili udeleženci deležni različnih opazk, a je bilo dogajanje pod nadzorom, saj je potekalo tudi v spremstvu policistov in varnostnikov.

Po prireditvi pa je napetost eskalirala, saj so neznanci pretepli znanega mariborskega aktivista LGBTQIA+, performerja in pisca Renata Volkerja. Ta je na družbenih omrežjih po poročanju Večera objavil fotografijo sebe v rešilnem avtomobilu s pripisom “After party je na urgenci.”

“Šel sem s prireditve proti domu po Trgu Leona Štuklja, ko so za mano prišli mulci, kakšni štirje ali pet, me napadli, brcali in tepli. Nato so pobegnili. Boli me glava, a to bo minilo. Bolj me skrbi, če imam zlomljeno rebro. Najbolj hudo pa mi je zato, ker je mama videla pretep in doživela šok,” je Volker po telefonu z mariborske urgence opisal za časnik in dodal, da fizično nasilje nikoli ni sprejemljivo. “Dobro, da so napadli mene in ne koga mladega, ker takšni dogodki povzročajo travme,” je dodal.

Po neuradnih informacijah časnika naj sicer ne bi šlo za edini izgred, ki se je pripetil danes, a potrditev policije še čakajo.