V Metliki protestirali proti prometnim zamaškom, ki so posledica gneče na meji

Slovenija 31. Jul 202113:55 0 komentarjev
Občina Metlika
Občina Metlika

Prebivalci Metlike protestirali proti nevzdržnim prometnim zamaškom, ki nastajajo zaradi vozil, ki prehajajo bližnjo mejo. Začeli so s peticijo za prepoved tranzitnega prometa skozi Metliko. Menijo, da bi bilo problem mogoče rešiti s pospešitvijo izgradnje metliške obvoznice.

V Metliki, kjer že dlje časa opozarjajo na nevzdržnost razmer zaradi prometnih zamaškov oz. večkilometrskih kolon vozil, ki nastajajo na glavni prometnici ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško, so danes k rešitvam pozvali na protestnem shodu na prvem metliškem cestnem krožišču.

Približno 40 ljudi je pozvalo k izboljšanju zdaj nevzdržnega stanja, je za STA po današnji novinarski konferenci povedala predstavnica metliške mestne skupnosti Alenka Tomašič. Povabljeni predstavniki države se novinarske konference sicer niso udeležili, vendar upa, da bodo slišali njihovo sporočilo.

Z namenom, da bi dosegli ustrezno rešitev, so že začeli podpisovati tudi peticijo za prepoved tranzitnega tovornega prometa skozi Metliko do izgradnje južnega dela tretje razvojne osi, ki jo bodo posredovali pristojnim.

Po njihovi oceni bi problem rešili tako, da bi pospešili izgradnjo metliške obvozne ceste, ki jo država načrtuje v okviru izgradnje južnega kraka ceste tretje razvojne osi. Metliški župan Darko Zevnik naj bi se po besedah Tomašičeve prihodnji teden sestal s predstavniki družbe za avtoceste (Dars) in se z njimi dogovoril za hitrejšo pripravo dokumentacije za gradnjo obvozne ceste do mejnega prehoda.

V Metliki poleg tega želijo, da bi metliško traso ceste tretje razvojne osi začeli graditi prednostno. Po oceni njihovega župana ni treba čakati na to, da se južni krak ceste tretje razvojne osi začne graditi v Novem mestu, saj lahko v Metliki začnejo prej.

Nedavno je občina na stanje opozorila z deljenjem teh fotografij na družbenem omrežju Facebook.

Občina Metlika Občina Metlika
Občina Metlika
Občina Metlika Občina Metlika
Občina Metlika
Občina Metlika Občina Metlika
Občina Metlika

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!