V naslednjem študijskem letu več vpisnih mest za tuje študente izven EU

Slovenija 28. Jun 202318:55 0 komentarjev
Izobrazba, diploma
PROFIMEDIA

Vlada je univerzam v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem dala soglasje k povečanju števila vpisnih mest za tujce za skupaj 200 mest na 26 študijskih programih.

Vlada je dala soglasje k omejitvam vpisa in povečanju števila razpisanih mest za tujce, državljane držav, ki niso države članice Evropske unije, v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih v študijskem letu 2023/2024, so sporočili z ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Univerze v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem so predlagale povečanje števila vpisnih mest za tujce za skupaj 200 mest na 26 študijskih programih, in sicer 192 rednih in osem izrednih vpisnih mest.

Pravilnik o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu določa, da v primeru, ko število prijavljenih kandidatov za vpis presega število razpisanih mest, pristojni organ univerze ali samostojnega visokošolskega zavoda sprejme sklep o omejitvi vpisa oziroma o povečanju števila razpisanih mest. Vlada je na podlagi zakona o visokem šolstvu in pravilnika podala soglasje k povečanju števila razpisanih mest.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!