V naslednjih dneh bo sončno, a vročine ne bo. Podaljšan vikend v znamenju neviht

Slovenija 08. Avg 202210:48 > 11:03 0 komentarjev
vreme, vročina, sonce,
Alen Milavec /BOBO

Medtem ko bo danes sončno le na Primorskem, bomo sončnih dni čez teden deležni po vsej Sloveniji. Ne bo pa poletno vroče, je za N1 napovedal dežurni meteorolog agencije za okolje Jure Cedilnik – temperature bodo presegle 30 stopinj Celzija le na Primorskem. Podaljšani vikend, ki je pred nami, pa bo vremensko nestanoviten. Prihaja namreč višinsko hladno jedro, ki bo prineslo tudi nekaj neviht.

Z izjemo današnjega dne bo preostanek tedna v znamenju precej sončnega vremena, je za N1 napovedal dežurni meteorolog na agenciji za okolje (Arso) Jure Cedilnik. Danes bo namreč sončno le na Primorskem, v preostalih koncih Slovenije pa bo precej oblačno.

Večinoma sončni dnevi se bodo nadaljevali predvidoma do konca tedna, kljub temu pa ekstremno visokih temperatur ne moremo pričakovati. “Ne bo niti poletno vroče,” je dejal meteorolog Cedilnik in napovedal, da bodo temperature v večjem delu države vztrajale pod 30 stopinjami Celzija, le na Primorskem se bodo povzpele kakšno stopinjo višje.

Ves čas nas bo spremljal tudi vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. “Kadar k nam prihaja zrak z vzhoda, ta običajno prinaša nekoliko hladnejši in običajno tudi bolj suh zrak. Tudi sedaj bo tako,” je pojasnil dežurni meteorolog.

Konec tedna bo Slovenijo z vzhoda v celoti zajelo višinsko hladno jedro. “Ob tem od petka do nedelje pričakujemo verjetnost nekaj neviht, vreme bo nekoliko bolj spremenljivo, medtem ko večjega trajnejšega deževja za zdaj ne pričakujemo,” je opisal Cedilnik.

Podaljšani vikend, ki je pred nami, bo tako vremensko nestanoviten. “Za zdaj je še težko zelo natančno napovedati, kje točno bo težišče tega hladnega jedra in v kateri smeri se bo premikalo – šlo bo namreč za precej majhno jedro,” je opisal.

Tako je tudi težko napovedati, ali bodo padavine zajele vso Slovenijo, v kateri je še zmeraj izrazita suša. “Po vsej verjetnosti niti ne, morda bo deževje sušo vsaj na nekaterih lokalnih območjih omililo,” je dodal dežurni meteorolog agencije za okolje.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!