V nedeljo dež in veter, naslednji teden pa spet bolj poletne temperature

Slovenija 02. Sep 202317:09 2 komentarja
Vreme: mavrica
Alen Milavec /BOBO

Po precej toplem sobotnem popoldnevu nas bo v nedeljo dosegla hladna fronta, ki bo s seboj prinesla nekaj padavin in veter. Agencija za okolje je tako v nedeljo za severno in jugovzhodno Slovenijo prižgala rumeno opozorilo. Za jugozahod države to opozorilo velja zaradi pričakovanega močnejšega vetra. A večjih težav, povezanih s padavinami, Arso ne pričakuje. Že od torka dalje se bodo temperature znova povzpele, vreme pa bo zagotovo bolj poletno kot jesensko, je za N1 povedal dežurni prognostik Blaž Šter.

Sobotno popoldne je zelo toplo. “V Osilnici se je ogrelo do 29,7 stopinje Celzija. Okoli 29 je bilo tudi v Metliki, Črnomlju, Trbovljah in Lendavi,” je na družbenem omrežju X zapisala Agencija RS za okolje (Arso) in napovedala, da nas bo v nedeljo dosegla hladna fronta, popoldne se bodo tako začele pojavljati plohe in nevihte.

“Padavine bodo krajevnega tipa, pričakujemo pa jih predvsem na severovzhodu države, v Prekmurju in delu Štajerske,” je za N1 povedal dežurni prognostik na Arsu Blaž Šter.

Na Upravi RS za zaščito medtem napovedujejo, da so plohe in nevihte bolj verjetne v Savinjski in Koroški regiji. Ob nevihtah bo predvidoma krajevno padlo od pet do 20 milimetrov padavin. Arso je tako za nedeljo zaradi pričakovanih krajevnih neviht za severno in jugovzhodno Slovenijo prižgala rumeno opozorilo. Za jugozahod države to opozorilo velja zaradi pričakovanega močnejšega vetra. “A kakšnih večjih težav ne pričakujemo,” je povedal Šter.

Po podatkih Arsovega oddelka za meteorološko prognozo je zaradi spremenjenih odtočnih razmer na vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov posebna vremenska napoved izdana za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije.

Poleg vetra bo jutrišnja sprememba prinesla nekoliko nižje temperature, kot smo jih vajeni v teh dneh.

Pričakujemo, da bodo temperature nekoliko nižje v ponedeljek, ko bo zjutraj še nekoliko oblačno, a se bo hitro razjasnilo,” je pojasnil dežurni prognostik. 

Nekoliko bolj sveže bo tudi v torek zjutraj, a se bo čez dan ogrelo. “Točnih napovedi, ali se bodo temperature povzpele hitro oziroma počasi, sicer še ni,” je še povedal Šter in dodal, da bodo temperature od torka zagotovo bolj poletne kot jesenske, saj sledi obdobje suhega in sončnega vremena. “Precej toplo bo za ta čas, sploh od četrtka, ko spet pričakujemo med 25 in 30 stopinj,” je dejal in še dodal, da bo lepo vreme vztrajalo vse do prihodnjega ponedeljka. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje