V petek bodo avtobusi in nekatera parkirišča v Ljubljani brezplačna

Slovenija 21. Sep 202317:06 1 komentar
Avtobusi na tržnici
LPP

Ob dnevu brez avtomobila bo uporaba mestnih avtobusov in parkiranje na parkiriščih P + R v prestolnici brezplačno, sporočajo z ljubljanske občine. Ob tem opozarjajo, da bodo za promet zaprte nekatere ulice in ceste.

Mestna občina Ljubljana sporoča, da bodo v petek, ko bomo obeležili dan brez avtomobila, lahko vsi brezplačno uporabljali avtobuse na mestnih in integriranih linijah. Prav tako bo brezplačno parkiranje na parkiriščih P+R.

Obenem bodo v petek zaprte nekatere ceste, saj bo tam potekal živahen program, so še sporočili z ljubljanske občine.

V četrtni skupnosti Bežigrad bo med 9. in 13. uro zaprta Črtomirova ulica. V četrtni skupnosti Moste bo zaprta povezovalna pot od Brodarjevega trga do Rusjanovega trga med 7. in 12.30 uro. V četrtni skupnosti Trnovo pa Eipprova ulica med 9. in 13. uro. Med 8. in 18. uro bo spremenjen tudi prometni režim na Cesti slovenskih kmečkih uporov (cesta na Grad). Obiskovalce tako kot vse druge dni v letu vabijo k trajnejši izbiri dostopa do gradu po kateri izmed pešpoti ali s tirno vzpenjačo.

Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so “varčne poti”, lubljanska občina pa je ta slogan dodelala v “var(č)ne poti”. S tem, kot pravijo, poudarjajo, da si vsa leta s sodelujočimi prizadevajo, da so trajnostne poti tudi varne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje