V ponedeljek se začnejo pogovori o odstranitvi objektov po poplavah

Slovenija 12. Jan 202415:26 1 komentar
Črna na Koroškem po poplavah
Foto: Črna na Koroškem (Aljaž Uršej/N1)

Več kot pet mesecev po uničujočih avgustovskih poplavah služba vlade za obnovo začenja individualne pogovore z lastniki objektov, ki so predvideni za morebitno odstranitev. V ponedeljek bo vodja službe Boštjan Šefic s strokovnjaki državne tehnične pisarne obiskal Koroško, natančneje Mežico in Črno na Koroškem.

Z urada vlade za komuniciranje so danes sporočili, da služba za obnovo po poplavah in plazovih v ponedeljek začenja individualne pogovore z lastniki objektov, ki so predvideni za morebitno odstranitev. Namen teh pogovorov je lastnikom objektov podati vse informaciji, predstaviti postopek, jih opozoriti na to, kaj vse je treba pripraviti, pa tudi pridobiti podatke o njihovih razmišljanjih in izzivih.

Vse lastnike objektov, ki so predvideni za preselitev, je sicer že kontaktiral klicni center 114 in jim predstavil postopek in predvideno časovnico aktivnosti.

Pogovore začenjajo na Koroškem, kamor bo državni sekretar in vodja službe za obnovo Boštjan Šefic odšel v ponedeljek. Po pogovorih si bo v spremstvu župana občine Mežica Mark Maze ogledal Nužijev plaz in obiskal Črno na Koroškem, kjer se bo srečal z županjo Romano Lesjak.

Na Koroškem je za morebitno odstranitev za zdaj predvidenih 16 objektov, od tega sedem v občini Prevalje, pet v občini Mežica, dva v črnjanski občini in po eden v ravenski in slovenjgraški občini.

Individualne pogovore bo konec prihodnjega tedna državni sekretar Šefic nadaljeval na Savinjskem.

Služba vlade za obnovo po lanskih poplavah in plazovih je prejšnji teden objavila seznam evidentiranih objektov, ki so predvideni za odstranitev. Na njem je trenutno 348 objektov iz 23 občin. Večina objektov, ki so predvideni za odstranitev v občini Braslovče, je na območju Letuša. Po številu objektov, predvidenih za odstranitev, sledita občini Rečica ob Savinji, kjer je za odstranitev predvidenih 41 objektov, in občina Šmartno ob Paki, kjer je za odstranitev predvidenih 31 objektov. Po več kot 20 objektov je na seznamu tudi v občinah Gornji Grad, Ljubno in Luče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje