V pošiljki banan zasegli za skoraj 50 milijonov kokaina, namenjenega v Slovenijo

Črna kronika 25. Maj 202318:32 2 komentarja
Luka Koper
Žiga Živulović jr./BOBO

Na Malti so v zabojnikih z bananami, ki so bile namenjene iz Ekvadorja v koprsko pristanišče, prestregli več kot 270 kilogramov kokaina. Vrednost zasežene droge bi na črnem trgu lahko dosegla do 50 milijonov evrov.

Malteške oblasti so v pristanišču Freeport na vzhodu države prestregle pošiljko banan, ki je bila namenjena v koprsko pristanišče.

Carina je namreč več kontejnerskih enot izbrala za rentgenski pregled in pri dveh od njih ugotovila neskladnosti, zato ju je fizično pregledala. Zabojnika sta bila naložena z bananami iz Ekvadorja in sta bila namenjena v Slovenijo.

Cariniki so ob pomoči policistov z oddelka za boj proti drogam v enem od njih našli 170, v drugem pa 100 paketov s snovjo, za katero so posumili, da je kokain. Vsak paket je bil težak en kilogram. O najdbi so obvestili malteške pravosodne organe in sprožili nadaljnjo preiskavo.

Vrednost zasežene droge (skupaj več kot 270 kilogramov) bi na črnem trgu lahko dosegla do 50 milijonov evrov, poroča malteški časnik Malta Today.

Rekordna najdba nedavno tudi v Italiji

Nedavno je v zabojnikih z bananami kokain v pristanišču Gioia Tauro v Kalabriji našla tudi italijanska policija. Po navedbah italijanske finančne policije so v dveh 12-metrskih hladilnih zabojnikih z 78 tonami banan zasegli 2.734 kilogramov izjemno čistega kokaina, ki bi bil na črnem trgu vreden okoli 800 milijonov evrov.

Najdbo so označili za rekordno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje