V pričakovanju gneče: dopusti in dela na cestah

Slovenija 23. Jul 202107:28 0 komentarjev
Prometna gneča
PROFIMEDIA

Počasi se bližamo vrhuncu turistične sezone, saj v tem času številni odhajajo na dopust ali pa – zaradi napovedanih visokih temperatur – vsaj na kratek oddih na morje. To seveda pomeni več pločevine na cesti in od voznikov zahteva kar nekaj potrpljenja.

Vstopamo v še en prometno obremenjen konec tedna. Na prometnem koledarju je današnje popoldne obarvano z rdečo, kar pomeni, da pristojni pričakujejo več prometa iz urbanih središč proti turističnim krajem. V soboto dopoldan pričakujejo več prometa iz smeri Avstrije proti Hrvaški.

Več pločevine na cesti v kombinaciji z nekaterimi deli, ki potekajo, ustvarja pogoje za gnečo. Na Darsu opozarjajo, da na območju ljubljanske severne obvoznice nadaljujejo z deli in da se bo spremenila prometna ureditev. Začenjajo tudi z obnovitvenimi deli na območju viadukta Žepina na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem. Zaradi odstranjevanja zapore pa bo ta konec tedna zaprt tudi odsek vipavske hitre ceste H4 med Selom in Šempetrom v obe smeri. Več o delih, ki jih načrtujejo …

Vsekakor se na pot odpravite pravočasno, s sabo imejte dovolj vode in upoštevajte, da se – predvsem na mejnih prehodih – lahko zgodi, da boste obtičali v gneči.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!