V Sloveniji zaživel informativni spletni portal N1

Slovenija 16. Jun 202117:48 4 komentarji
Informativni portal n1info.si
United Group

V Slovenijo je s prihodom portala n1info.si prispela vodilna medijska blagovna znamka N1. S tem je medijski prostor postal bogatejši za profesionalen, neodvisen in objektiven medij, ki bo relevanten in referenčen vir informacij. Spletni portal sodi pod okrilje medijske družbe United Media.

“Medijska industrija gre v korak s tehnološkimi inovacijami, zato je nadaljnji digitalni razvoj prednostna naloga družbe United Media. N1 je informativni medij, ki uspešno deluje že skoraj sedem let – televizija N1 je v državah predvajanja med najbolj gledanimi, spletni portali N1 pa so prav tako v samem vrhu branosti. Verjamemo, da bomo v zelo kratkem času enak uspeh dosegli tudi v Sloveniji,” je poudarila izvršna direktorica družbe United Media Aleksandra Subotić.

“N1 Slovenija oziroma n1info.si je informativni spletni portal, ki bo bralcem in gledalcem ponujal informativne, poglobljene, športne in druge vsebine. Pri nas boste lahko spremljali ažurne, aktualne, relevantne novice, pa tudi poglobljene zgodbe, analize, intervjuje, oddaje in odlične športne vsebine. V partnerstvu s CNN boste na našem portalu lahko gledali tudi dokumentarne filme,” je povedala odgovorna urednica portala Katja Šeruga.

Napoveduje tudi tisto, kar je že danes moč prebrati na portalu: “Pred začetkom turistične sezone ekskluzivno za n1info.si govori hrvaška ministrica za turizem. Kakšni ukrepi bodo veljali na Hrvaškem, kjer dopustuje daleč največ Slovencev? Razkrivamo rekorderja med birokrati v državni upravi po prejetih korona izplačilih in pojasnjujemo, kako je bilo v času epidemije sploh mogoče priti do zneska, ki je presegel celo dve premierski plači. Analiziramo cepilno revolucijo, najboljšo plat pandemije. Kaj prinaša razvoj mRNA cepiv, zakaj so tako dobra novica?”

Premierno so danes predstavljeni tudi kolumniste: glavnega epidemiologa v državi Maria Fafangla, profesorico prava na Georgetown univerzi v Washingtonu dr. Urško Velikonja, predstojnika oddelka za kardiologijo v UKC Maribor, pisatelja in potomca palestinskih beguncev v Sirijo dr. Franja H. Najija ter novinarja in publicista Boštjana Videmška.

Poleg profesionalne ekipe novinarjev, ki že mesece pripravlja vsebine za nov spletni portal, N1 v Sloveniji odlikujejo tudi najsodobnejše tehnične in tehnološke rešitve za izdelavo spletnih in video vsebin.

Svetovno poznan sistem Dalet Galaxy bo novinarjem omogočil hitro in enostavno pripravo besedil ter avdio, video in grafičnih vsebin. Mosartov sistem za avtomatizacijo režije pa bo v ljubljanskem studiu zagotovil najvišjo možno kakovost programa.

Portal bo imel pri svojem delovanju podporo mednarodnega uredništva N1, ki deluje v Luksemburgu, sestavljajo pa ga novinarji z dolgoletnimi izkušnjami iz večjih svetovnih televizij. Med njimi sta tudi nekdanji direktor BBC-ja Peter Horrocks in izvršni direktor ENEX-a Adrian Wells.

Vsebina in vrednote na N1 Slovenija

Osnovna načela, ki bodo vodila uredništvo portala N1 Slovenija, bodo verodostojnost, integriteta, natančnost in nepristranskost poročanja.

Slogan naše rubrike Poglobljeno, ki jo ureja in soustvarja Suzana Lovec, v preteklosti urednica večkrat nagrajenih projektov, je Kontekst je sovražnik senzacionalizma.  Danes začenjajo s poglobljeno temo o cepilni revoluciji, še enem napredku, ki ga je prinesla koronakriza: to je razvoj mRNA cepiv. In podčrtujejo prepričanje uredništva N1 Slovenija, da je za zmago nad koronavirusom nujno množično cepljenje.

Vodilo rubrike N1 STUDIO, kjer se prvič v vlogi voditelja oddaj predstavlja priznani televizijski novinar Miha Orešnik skupaj s producentko Ivo Lačan in dnevnim urednikom za video Vidom Libnikom, pa je Pogovarjajmo se.

Informativne vsebine so v rokah naše glavne dnevne urednice Nede Došenović in močne novinarske ekipe N1 Slovenija. Športne, ki jih bo letos kronala tudi Prva slovenska nogometna liga, pa v rokah pomembno okrepljene spletne redakcije Sportkluba, ki postaja sportklub.n1info.si in ki jo prevzema Martin Pavčnik.

V prepričanju, da so mediji prostor kritične misli in odprte javne razprave, ob 30-letnici slovenske samostojnosti za N1 Slovenija o državi s pogledom, kakšna naj bo v naslednjih 30 letih, razmišljajo in pišejo ekonomist in profesor dr. Mojmir Mrak, podjetnik, soustanovitelj zasavskega Dewesofta dr. Jure Knez, humanitarka in zdravnica Ninna Kozorog, selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in tržaški pisatelj Boris Pahor. Objave besedil tudi te eminentne avtorske postave začnemo v ponedeljek, v tednu pred dnevom državnosti.

United Media od svoje ustanovitve dalje beleži stalno rast, trenutno ima v svojem portfelju 55 televizijskih kanalov, 28 spletnih portalov, 5 radijskih postaj in 7 tiskanih medijev. Skupno zaposluje 2.800 ljudi v osmih državah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje