V slovenskem morju ena največjih jadrnic na svetu (FOTO)

Slovenija 04. Avg 202215:581 komentar
Delite:
jadrnica Club Med 2
Foto: Bralka

V slovenskem morju se je pred Piranom zasidrala ena največjih jadrnic na svetu Club Med 2.

Club Med 2 lahko na krov sprejme 376 potnikov in 214 članov posadke, v Slovenijo pa je priplula iz Benetk. Pred tem se je ustavila tudi v Pulju na Hrvaškem, Apulji v Italiji, v Grčiji in Turčiji.

Na jadrnici je potnikom na voljo 184 kabin, na osmih palubah pa je kar 2.000 kvadratnih metrov zunanjih površin. Vsaka kabina, od tiste na dnu do apartmaja na vrhu, ima pogled na morje. Na jadrnici je tudi več restavracij in barov, potniki pa lahko uživajo v številnih sproščujočih in športnih aktivnostih.

Fotografije jadrnice v slovenskem morju:

Jadrnica običajno pluje ponoči, zjutraj pa se zasidra v bližini mesta, ki ga lahko potniki nato obiščejo.

Slovenijo je že obiskala

Ena največjih jadrnic na svetu se je pri nas prvič ustavila že leta 2005, v naslednjih letih pa se je na nekajurnem postanku v slovenskih vodah ustavila še večkrat, potniki pa so si medtem ogledali staro mestno jedro Pirana.

Ena največjih jadrnic na svetu je dolga 182 in široka 20 metrov. Zgrajena je bila leta 1992, trenutno pa pluje pod francosko zastavo. Ima pet jamborov, na katerih je sedem računalniško vodenih jader. Dva elektromotorja poganjajo štirje dizelski generatorji. Club Med 2 ima tudi sestrsko ladjo Club Med 1, ki je bila zgrajena leta 1989.

Club Med 2 v poletnih mesecih pluje po Sredozemskem morju, tudi po Egejskem in Jadranskem morju, pozimi pa potnike prevaža v pristanišča v Karibskem morju. Spomladi in jeseni nudi čezoceanske prevoze. Zahvaljujoč nizkemu ugrezu (5,3 metra) se lahko jadrnica zasidra tudi na nekaterih najbolj ekskluzivnih destinacijah v Karibskem morju, kamor velike križarke ne morejo.

Club Med 2
Foto : www.marinetraffic.com

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar