V soboto zvečer Slovenijo dvakrat streslo

Slovenija 10. Jul 202208:22 1 komentar
Potres
PROFIMEDIA

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v soboto zabeležili zmeren potresni sunek v bližini Litije, malo zatem pa še v bližini Trojan.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v soboto ob 21.56 zabeležili zmeren potresni sunek z magnitudo 1,8. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 17 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Litije. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Ljubljane, Moravč, Litije, Ivančne Gorice in okoliških krajev, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Ob 22.24 pa so seizmografi zabeležili zmeren potresni sunek magnitude 2,2, in sicer 27 kilometrov severovzhodno od Ljubljane v bližini Trojan.  Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci območja med Moravčami, Litijo, Trbovljami in Velenjem, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje