V središču Ljubljane postavili znake, ki prepovedujejo vožnjo z mopedi

Slovenija 10. Okt 202216:34 3 komentarji

V središču prestolnice po novem velja nova prometna omejitev. Na območju za pešce je vožnja z motornimi kolesi odslej prepovedana. Motoriste bodo na nov predpis opozarjali zeleni prometni znaki in mestni redarji, ki pa lahko kršitelje tudi oglobijo.

Od prejšnjega tedna je v območju za pešce v Ljubljani prepovedana vožnja z motornimi kolesi. Kot so na ljubljanski občini zapisali na svoji spletni strani, je dostop za motorna vozila v območju za pešce dovoljen le v času dostave, torej med 6. in 10. uro.

Na ulicah v središču mesta, kjer se območja za pešce začenjajo, so delavci dopoldne postavili posebne table, ki opozarjajo na novo ureditev. Da bodo ljudje prepoved spoštovali, bodo skrbeli tudi mestni redarji. Ti bodo, kot so zapisali na občini, voznike motornih koles sprva samo opozarjali, kasneje pa jih lahko za vožnjo po peš coni doleti tudi globa. Ta bo znašala 80 evrov.

Motoristi, ki s svojimi motornimi kolesi vozijo na teh območjih, pešce zelo motijo. “Zanje je narejena cesta, očitno pa z vožnjo po peš coni prihranijo čas,” je za N1 dejal eden od pešcev. Želijo si, da bi novi ukrepi situacijo v središču prestolnice izboljšali, vendar dvomijo, da jih bodo motoristi upoštevali. Anketo, ki smo jo opravili v središču Ljubljane, si lahko ogledate v videoposnetku zgoraj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje