V središču Portoroža zrasel kiosk s čevapčiči, komunala objekt prijavila

Slovenija 29. Jun 202318:24 0 komentarjev
Črna gradnja v Portorožu
Okolje Piran

V središču Portoroža je na terasi med dvema lokaloma vzniknil gostinski objekt, za katerega pa investitor ni pridobil potrebnih soglasij solastnikov skupne površine. Javno podjetje Okolje Piran je zato podalo prijavo pristojnim organom. Prav tako so mnenja, da "tovrstni prefabricirani zabojniki ne sodijo v srce najpomembnejšega obmorskega turističnega letovišča v Sloveniji".

Med gostinskima lokaloma Kapelca bar in Kleopatra bar je zrasel nov kiosk, v katerem bodo prodajali čevapčiče. Iz Javnega podjetja Okolje Piran so sporočili, da je gostinski objekt samovoljno in na silo postavila neznana oseba, ki s tem ni seznanila solastnika skupne površine.

Zatrdili so, da je objekt v nasprotju z veljavnimi prostorskimi akti Občine Piran in da lastniki nimajo ustreznih dovoljenj za njegovo postavitev. Zato so v četrtek dopoldne poslali prijavo medobčinskemu inšpektoratu, republiški gradbeni inšpekciji ter policiji.

V podjetju so mnenja, da tovrstni prefabricirani zabojniki ne sodijo v srce najpomembnejšega obmorskega turističnega letovišča v Sloveniji. “S takojšnjim ukrepanjem želimo preprečiti podobne prakse prisvajanja skupnih površin in nekontroliranega širjenja v javni prostor ter izboljšati nivo gostinske ponudbe,” so poudarili.

Po poročanju Dela je lastnik poslovnega prostora s pripadajočim delom te terase Davor Apollonio prek podjetja MVD. Zatrdil je, da skupno teraso uporabljajo tudi drugo solastniki, ki ne potrebujejo soglasja, zato ne vidi razloga, da je ne bi mogli tudi oni. “Pred tem smo imeli več let na istem mestu leseno hiško, v kateri je prejšnji najemnik nemoteno prodajal kalamare in drugo morsko hrano. Novi najemnik je postavil prav ličen zabojnik, v katerem pa bo pekel vrhunske čevapčiče po ugodni ceni,” je še povedal za Delo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!