Naša prihodnost in Dobra država zadovoljni: “Glas za nas ni šel v nič”

Slovenija 24. Apr 202220:57 > 25. Apr 2022 01:01
Smiljan Mekicar, Ivan Gale
Žiga Živulović jr./BOBO

Stranki Naša prihodnost in Dobra država sta v skupnem nastopu na volitvah dosegli 1,7 odstotka glasov. Njuna voditelja Ivan Gale in Smiljan Mekicar sta z izidom razmeroma zadovoljna in pravita, da bodo uresničevanje svojega programa nadaljevali. "Glas za nas ni šel v nič, smo tekači na dolge proge," je dejal Gale.

“Ker smo ena najmlajših strank, smo dosegli kar lep rezultat,” je dejal predsednik stranke Naša prihodnost Ivan Gale. Predsednik stranke Dobra država Smiljan Mekicar pa je dodal, da so njihovi volilci v obeh strankah prepoznali boj za poštenost.

Vsem, ki so volili zanje, sta zagotovila, da bosta stranki svojo politiko nadaljevali. “Nismo projekt za en dan, smo tekači na dolge proge in obljubljamo vam, da bomo svojo naravnanost nadaljevali še naprej,” je dejal Gale. Kot je zatrdil, se bodo še naprej borili za integriteto, pravičnost, poštenost. “To je šele začetek nove zgodbe za našo prihodnost v dobri državi,” pa je dejal Mekicar.

Gale je ugotovil, da morda niso imeli dovolj časa za predstavitev svojih stališč, a kot je spomnil, se zavzemajo za državo brez korupcije oz. vsaj veliko manj kot v preteklih 30 letih. “Ključni problem v državi je korupcija, ko jo bomo močno omejili, nas vse čakajo lepši časi,” je poudaril.

Čestitala sta vsem strankam, ki jim je uspelo priti v DZ. Zmago Gibanja Svoboda je ob tem Gale komentiral z besedami, da se vladavina prava spet vzpostavlja.

Letos ustanovljena stranka Naša prihodnost doslej na parlamentarnih volitvah še ni sodelovala, Dobra država pa je leta 2014 z 1,5 odstotka glasov ostala pod parlamentarnim pragom.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.