V tekmo za novomeškega župana kandidat SD Srečko Vovko

Slovenija 17. Okt 202220:18 0 komentarjev
novo mesto
Žiga Živulovic jr./Bobo

Svojo kandidaturo za župana Mestne občine Novo mesto je danes predstavil novomeški občinski svetnik in kandidat SD Srečko Vovko. Za kandidaturo se je odločil, predvsem ker želi, da bi Novo mesto postalo bolj prijazno do svojih občanov. Želi vrniti spoštovanje do ljudi ter biti odprt in pripravljen sprejeti vsakogar od občanov, je poudaril.

Srečko Vovko, 55-letni radiološki inženir in magister ekonomskih ved, meni, da je v Mestni občini Novo mesto prišel čas za spremembe.

Da je za to potrebno več od kozmetičnih popravkov ali menjave na čelu občine, pa razume tudi izkušena ekipa SD Novo mesto, ki je skupaj z njim pripravila razvojni program, je dodal.

Med glavnimi prednostnimi nalogami je navedel dnevne centre za kakovostno in varno preživljanje prostega časa starejših občanov in ureditev cestne infrastrukture, še posebej mostov prek Krke in čim prejšnji začetek gradnje južnega odseka ceste tretje razvojne osi od Novega mesta in njegovega cestnega obroča do hrvaške meje v Beli krajini.

Želi tudi, da bi mladi lahko in radi ostali v Novem mestu. Vse pa bi naredil za to, da bi Novo mesto postalo živahno, odprto in ustvarjalno regijsko središče. “Zanesljivo zmoremo več,” je ocenil.

Sicer pa je cilj novomeške SD narediti korak naprej. Ne kandidirajo proti zdajšnjemu županu, temveč za novo razvojno obdobje Novega mesta. Želijo, da Novo mesto napreduje. Povezati želijo tudi civilno družbo in vodstvo Mestne občine Novo mesto, in sicer tako, da bo prihodnost Novega mesta resnično po meri ljudi, je še dejal Vovko.

Po navedbah SD je Vovko do zdaj opravljal naloge predstavnika lokalne skupnosti v svetu Centra za socialno delo Novo mesto, nadzornika v Komunali Novo mesto in v nadzornem svetu javnega podjetja CeRod. Opravljal je tudi naloge predstavnika ustanovitelja v svetu Osnovne šole Grm, člana in predsednika sveta Krajevne skupnosti Kandija-Grm, leta 2018 pa so ga izvolili za novomeškega mestnega svetnika.

SD se tako v kampanjo za župana Novega mesta “podaja z izkušenim strokovnjakom, ki je svojo poklicno pot posvetil zagotavljanju dostopne in kakovostne zdravstvene oskrbe ter skrbi za sočloveka”, so še zapisali pri SD.

Vovka sta pri današnji najavi županske kandidature podprla podpredsednica SD in DZ Meira Hot in poslanec SD Soniboj Knežak.

V Mestni občini Novo mesto je svojo kandidaturo do zdaj uradno napovedal le še zdajšnji župan Gregor Macedoni, ki se bo s podpisi volivcev potegoval za tretji županski mandat.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!