V Tivoliju vandali drevesa z rdečo piko označili za posek

Slovenija 06. Jul 202309:02 0 komentarjev
Drevesa v parku Tivoli
JKP VOKA Snaga

Iz JP VOKA Snaga so sporočili, da je v parku Tivoli nekdo več dreves označil z rdečo piko. To sicer pomeni, da je drevo označeno za posek, a v podjetju so poudarili, da tega ni odredil nihče, torej gre za vandalizem.

Nekdo je v ljubljanskem parku Tivoli vandaliziral več dreves, saj jih je označil z rdečo piko. Taka označba pomeni, da je drevo označeno za posek, a iz JP VOKA Snaga so sporočili, da tega ni odredil ne mestni arborist ne gozdarski inšpektor.

Gozdarski inšpektor lahko za posek odredi tudi bolna oziroma z insekti napadena drevesa izven gozdnega prostora, če gre za preprečevanje širjenja škodljivih organizmov. Preverjanje je pokazalo, da poseka dreves ni naročil niti revirni gozdar Zavoda za gozdove Slovenije.

V JP VOKA Snaga so poudarili, da dreves ne označujejo, če za njihov posek ne obstaja tehten razlog. Izvajalci del pred posekom vsakega drevesa v informacijskem sistemu preverijo, ali obstaja nalog za posek. To je namreč varovalo, s katerim sistemsko preprečujejo ukrepanje, ki ni bilo odobreno oziroma naročeno.

Z vprašanji o vandalizmu smo se obrnili tudi na ljubljansko policijsko upravo. Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!