V ujmi poplavljenih 11 avtobusov podjetja Nomago in postaja Mozirje

Slovenija 22. Avg 202316:23 0 komentarjev
NOMAGO
Borut Zivulovic/Bobo

Narasle vode v začetku avgusta so poplavile skupno 11 avtobusov podjetja Nomago in avtobusno postajo Mozirje, preostala vozila so uspeli pravočasno umakniti. Poplavljena avtobusa v Črni sta danes prevzela posebna vlačilca. Veliko večino linij je Nomagu že uspelo ponovno vzpostaviti, nekaterih, tudi do Črne, pa zaradi uničene infrastrukture še ne.

“Posebna specializirana vlačilca sta se danes prebila do Črne na Koroškem, kjer sta prevzela avtobusa, ki sta bila zalita v ujmi in sta trenutno v nevoznem stanju. Oba avtobusa bosta še danes odpeljana v delavnice na temeljit pregled in popravilo. Glede na prve podatke pa ju bo verjetno treba nadomestiti,” so pojasnili v Nomagu. Poudarili so, da si že vse od katastrofalnih poplav prizadevajo v največji možni meri ponovno vzpostaviti javni potniški promet v vseh slovenskih krajih, ki so bili prizadeti. “Veliko večino linij nam je že uspelo reaktivirati, na žalost pa ponekod zaradi stanja cestišč, mostov in ostale uničene infrastrukture to še ni možno,” so dodali.

Zdaj si skupaj s pristojnim ministrstvom prizadevajo, da bi javni potniški promet tudi na teh lokacijah začel čim prej nemoteno obratovati, saj se hitro približuje začetek novega šolskega leta. Glede vnovične vzpostavitve avtobusnega prevoza do Črne na Koroškem pa so zapisali, da infrastruktura, varnostne razmere in veljavne omejitve trenutno še ne dovoljujejo izvajanja javnega potniškega prometa, promet na regionalni cesti pa da poteka na lastno odgovornost.

O višini škode, ki jo je podjetje Nomago utrpelo v poplavah, je še prezgodaj govoriti, so navedli. “Zaradi neizvajanja linij medkrajevnega potniškega prometa bo izpad prihodkov vsekakor pomemben, vendar do končne sanacije infrastrukture do te mere, da bo potniški promet lahko nemoteno obratoval na vseh linijah, ne moremo podati končne ocene,” so zapisali v družbi, ki ponuja avtobusne prevoze po državi in druge oblike mobilnosti.

So pa škodo v poplavah utrpeli tudi zaposleni v podjetju Nomago, ki jim je zalilo njihove domove oziroma so jih ogrozili plazovi. Kot so navedli v družbi, so jim na pomoč hitro priskočila prostovoljna gasilska društva in ostale organizacije, v Nomagu so jim izplačali denarno pomoč, prav tako so v interni dobrodelni akciji ogromno prispevali tudi ostali zaposleni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!