V UKC Maribor prepovedali obiske, v slovenjgraški bolnišnici omejitve

Slovenija 04. Dec 202312:45 0 komentarjev
UKC Maribor
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

V UKC Maribor so zaradi porasta virusnih okužb dihal do preklica prepovedani obiski. Tudi v slovenjgraški splošni bolnišnici do preklica omejujejo obiske, in sicer na oddelku za interno medicino in oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo.

Zaradi porasta virusnih okužb dihal, predvsem primerov covida-19, pojavljajo pa se tudi že gripa in gripi podobna obolenja, so v UKC Maribor do preklica prepovedani obiski.

Kljub temu pa so obiski omogočeni (v predvidenem času za obiske) na Oddelku za perinatologijo (porodnišnica). Omejeni so na eno zdravo odraslo osebo dnevno.

Na ostalih oddelkih v UKC Maribor se obiski dovolijo izjemoma, in sicer eni zdravi osebi dnevno le v naslednjih primerih:

·         hospitaliziran mladoletnik,

·         hospitalizacije odraslih nad 7 dni,

·         obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije,

·         ter druge izjeme po presoji lečečega zdravnika.

Obiskovalci in spremljevalci ne smejo imeti znakov ali simptomov okužbe dihal. Za obiskovalce in spremljevalce je zelo priporočljivo nošenje pravilno nameščenih zaščitnih mask. Vsaj pred vstopom v bolniško sobo in pred izstopom iz bolniške sobe naj si obiskovalci razkužijo roke, so še sporočili iz UKC Maribor.

Omejitev obiskov v slovenjgraški bolnišnici

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec zaradi poslabšanih epidemioloških razmer ob izrazito povečanem številu bolnikov, pozitivnih na covid, do preklica omejuje obiske na oddelku za interno medicino in oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo.

Obiski so izjemoma dovoljeni ob predhodnem dogovoru z oddelčnim zdravnikom, so še sporočili iz bolnišnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!