N1 STUDIO: Valter Bonča: Primoževa zmaga najbolj čustvena na teh igrah

N1 video 28. Jul 202113:45 > 16:43 0 komentarjev
Valter Bonča
N1

Gost v oddaji N1 STUDIO po zlati medalji Primoža Rogliča je bil eden izmed prvih slovenskih profesionalnih kolesarjev Valter Bonča, ki je dejal, da je Primožev uspeh pričakoval in tudi napovedal. To zmago je označil za najbolj čustveno na teh olimpijskih igrah.

Valter Bonča je povedal, da so bili pred kronometrom vsi nervozni, začeli pa so ga spremljati že na samem začetku. “Idrija je kolesarsko mesto in imamo dobre kolesarje. Dobili smo se v bližnjem baru in spremljali vožnjo Primoža Rogliča že od samega začetka.”

“Ta njegov uspeh sem pričakoval. Cestna vožnja, ki je ni odvozil po pričakovanjih, je bila njegova prednost. Imel je zelo malo dirk in pričakoval sem, da rabi eno dirko, da jo “pokuri”. Po njej sem rekel, da bo dosegel medaljo na olimpijadi. Vsi so me malo čudno gledali, ampak to se je zgodilo, tako kot sem predvidel. Vesel sem, predvsem za Primoža, saj ga imamo vsi radi. Zavedamo se, da je Idrija podobna kot njegova dolina,” je dejal.

“Jaz osebno mislim, da so mu manjkale dirke, s tem pa ni mogel biti v tekmovalni formi. Kronometer je čisto druga zgodba – tam moraš držati svoj tempo. On ima moč za to,” je dodal. Današnjo zmago na kronometru je označil za eno izmed najbolj čustvenih na teh olimpijskih igrah.

Povedal je, da so ga v Idriji vsi spremljali in da mu čestitajo. “Rad bi se še zahvalil očetu in mami, da sta vzgojila tako ‘fajn’ fanta,” je dejal eden prvih profesionalnih kolesarjev pri nas. Čestital je tudi Tadeju Pogačarju, za katerega je dejal, da smo ga morda zaradi Rogliča, “ki smo ga kar malo posvojili”, morda zapostavili.

“Ko sem jaz vozil, so bile naše sanje, da bo Slovenija kolesarska velesila. To, kar se zdaj dogaja, ni realno, preveč dobri so. Če bo čez dve leti drugače, ne smemo biti razočarani,” je bil navdušen Bonča. “Italijani, ki so kolesarska nacija že veliko dlje, nam zavidajo.”

“Sem pristranski in lahko rečem, da je kolesarstvo šport številka ena v Sloveniji. A je še veliko drugih športov, v katerih športniki vlagajo ogromno dela. Nekaterim se izide, nekaterim ne. Je pa tudi kolesarstvo medijsko zelo dobro spremljano v zadnjem času,” je še povedal Bonča.

Celotna oddaja N1 STUIDO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!