Vandali so se spravili na komaj odprto drsališče v Sežani

Slovenija 07. Dec 202314:15 3 komentarji
Drsališče v Sežani
Foto: Občina Sežana/FACEBOOK

Le dan po odprtju letošnje Pravljične Sežane so se vandali spravili na drsališče, ki je namenjeno predvsem zabavi otrok. Zgroženi so tako organizatorji kot občani, ki ne razumejo, kako lahko drsališče, ki je namenjeno predvsem najmlajšim obiskovalcem, nekoga zmoti do te mere, da ga namerno uničuje.

V ponedeljek so v Sežani svečano odprli prizorišče letošnje Praznične Sežane, v sklopu katere obiskovalcem ponujajo tudi zabavo na drsališču. Toda veselje prazničnega decembrskega dogajanja so že dan po odprtju skalili vandali, ki so se znesli nad drsalno ploskvijo. Zaradi tega so morali drsališče zapreti.

“Veselje in srečo ob ponedeljkovem odprtju Praznične Sežane 2023 je včeraj skalil vandalizem. Neznanci so ledeno ploskev drsališča na Lipovem listu v Sežani posuli s soljo, zaradi česar se je ledena plošča začela taliti,” so v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisali na Občini Sežana.

Dodali so, da skupaj s soustvarjalci Praznične Sežane 2023, Zavodom ŠTIP ter Območno razvojno agencijo Krasa in Brkinov z zgroženostjo najostreje obsojajo vandalizem ter uničevanje javne in zasebne lastnine. Opozorili so, da nesprejemljiva, neodgovorna in brezobzirna dejanja v okolje vnašajo negativne posledice, ki se ne kažejo zgolj v materialni škodi, ampak povzročajo tudi splošno nevarnost.

Poziv kršiteljem, naj prenehajo z nespametnim uničevanjem

Ob tem nerazumnem dejanju se sprašujejo tudi, kako lahko drsališče, ki je namenjeno predvsem zabavi najmlajših občanov, nekoga zmoti do mere, da ga namerno uničuje.

“Verjamemo, da si občani želimo sožitja, mirnega reševanja nestrinjanj in spoštovanja javne ter zasebne lastnine. Namesto destruktivnega obnašanja spodbujajmo mirno izražanje stališč, konstruktivno reševanje težav ter spoštovanje pravic drugih,” so še pripisali in kršitelje pozvali, naj z nespametnim uničevanjem prenehajo. Dejanje vandalov so obsodili tudi številni občani.

Z občine so še sporočili, da drsališče ostaja zaprto, dokler drsalne ploskve ne bodo sanirali do te mere, da bo omogočala varno drsanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje