Vandali so se znesli nad Velenjem: “Ne zatiskajmo si oči in prijavimo storilca”

Slovenija 06. Sep 202309:11 1 komentar
Vandalizem v Velenju
Vandalizem v Velenju. Foto: Mestna občina Velenje

"Ne zatiskajmo si oči pred početjem vandalov in prijavimo storilca," sporočajo predstavniki Mestne občine Velenje, kjer so v zadnjem času zaznali več primerov vandalizma. Vandali so med drugim poškodovali tamkajšnja električna kolesa, trampolin in aparat za hrano na Pikinem otroškem igrišču, z grafiti pa popisali podhod Mastodont.

V velenjski občini so v zadnjem času zaznali več primerov vandalizma. Poškodovanih je bilo devet električnih koles, uničena sta trampolin in aparat za hrano na Pikinem otroškem igrišču, z grafiti je popisan podhod Mastodont. Kot so ob tem sporočili z Mestne občine Velenje, bodo proti storilcem ukrepali, k sodelovanju pa pozivajo tudi občane.

V prihodnje bodo ohranjali in varovali premoženje tudi s pametnimi digitalnimi rešitvami, so napovedali na občini. Kot so dodali, veliko pozornosti namenjajo urejanju okolja in spodbujajo odgovornost občanov za ohranjanje okolja, kar pa “vedno znova izničijo posamezniki z neprimernim in nespoštljivim odnosom”.

Proti storilcem bodo podali kazenske ovadbe

Na občini so pojasnili, da so vandalizem posnele varnostne kamere. Proti vsem storilcem bodo podali kazenske ovadbe na Policijsko postajo Velenje in uveljavljali odškodninsko-pravne zahtevke, če so storilci mladoletni, pa proti njihovim staršem. Proti storilcem takšnih dejanj se intenzivno zoperstavljajo s pomočjo mestnega redarstva in varnostne službe in policije, so dodali.

Občina vse občane poziva, naj, če so bili ali bodo priča podobnim dejanjem, to nemudoma prijavijo na številko 113, Policijsko postajo Velenje na telefonsko številko 03 89 86 100 ali redarsko službo Skupne občinske uprave Saša regije na telefonsko številko 03 89 61 748.

“Proti vandalizmu se veliko lažje spoprijemamo v sodelovanju z vsemi občani, zato si ne zatiskajmo oči pred početjem vandalov in prijavimo storilca. Velenje je vendarle eno najlepših in najbolj urejenih slovenskih mest in naj takšno ostane tudi v prihodnje,” so še zapisali na velenjski občini.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje