Varstvo otrok: ministrstvo poziva ljudi, ki imajo možnost, da pomagajo

Slovenija 06. Avg 202320:52 0 komentarjev
Reševanje otrok iz vrtca Gobica v Mengšu
Reševanje otrok iz vrtca Gobica v Mengšu (Foto: PGD Mengeš)

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje skupaj z lokalnimi skupnostmi poskuša urediti varstvo otrok v občinah po hudi vremenski ujmi, ki je prizadela Slovenijo. Ob tem so pozvali, da ljudje, ki imajo to možnost, ponudijo varstvo v zavetju svojih domov.

Kot so zapisali na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, se zavedajo nujnosti tega, da se zagotovi varstvo za tiste otroke in učence, ki ga nujno potrebujejo, predvsem za otroke staršev, ki sodelujejo pri reševanju. A hkrati ne gre zanikati dejstva, da to v trenutnih razmerah povsod še ni mogoče.

Predstavnike vodstev vzgojno-izobraževalnih ustanov in župane ter županje občin so prosili, da za varstvo otrok poskrbijo po svojih najboljših močeh in v čim krajšem času poiščejo nadomestne prostore. Ob tem jim svetujejo, da za nadomestne prostore uporabijo široko mrežo javno vzgojno-izobraževalne infrastrukture, pri čemer bo po njihovih zagotovilih nedvomno pomagal kader nepoškodovanih vrtcev in šol.

“Vseeno prosimo, da družine, ki imate možnost, da svoje otroke varujete v zavetju doma, ponudite pomoč pri varstvu otrok tistim, ki te možnosti zaenkrat še nimajo,” so zapisali.

Ob tem so se na ministrstvu še zahvalili vsem, ki so doslej kakorkoli pomagali prizadetim v neurjih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!