Včeraj v Črnomlju več kot 20 stopinj, na drugem delu države manj kot pet

Slovenija 02. Dec 202314:09 0 komentarjev
Ljubljana
PROFIMEDIA

Začetek decembra po temperaturah bolj kot na zimo spominja na pomlad. Agencija za okolje in prostor (Arso) je na merilnih postajah izmerila kar nekaj temperaturnih rekordov.

Čeprav smo vstopili v december, ki simbolizira zimo in nizke temperature, in so marsikje že prižgali praznične lučke, se je meteorološka zima začela nenavadno toplo.

Ob jugozahodnem vetru se je v petek večini države močno segrelo, ponoči so tako temperature marsikje presegle 15 stopinj Celzija.

Popolnoma drugače pa je bilo le nekaj sto kilometrov stran v drugem delu države. Na severovzhodu, kjer je bil ujet hladen zrak, so se temperature pustile pod pet stopinj Celzija.

Arso temperatura
Arso

Arso je izmeril tudi nekaj decembrskih temperaturnih rekordov. Nekateri so bili stari tudi več kot 50 let.

Najvišja temperatura je bila včeraj izmerjena v Dobličah pri Črnomlju, kjer smo izmerili 20,9 stopinje Celzija. Le malenkost pod 20 stopinjami Celzija je bilo v Portorožu in Kopru in Podnanosom. V Ljubljani so namerili 17,9 stopinje Celzije.

Temperaturni rekordi
Arso

Zelo toplo je bilo tudi danes dopoldan, nato pa so se opoldne začele temperature spuščati, prav tako pa se spušča tudi meja sneženja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!