Kako deluje aplikacija za pomoč prizadetim v poplavah?

Slovenija 07. Avg 202315:54 > 17:43 2 komentarja
aplikacija
Foto: Zajem zaslona/N1

Vsa pozornost Slovenije je po siloviti ujmi usmerjena v območja, ki so bila najbolj prizadeta. Ob tem, ko poteka odpravljanje posledic škode, se mnogi sprašujejo, kako pomagati. To bo mogoče prek aplikacije Poplave 2023, ki je že zaživela.

Po uničujoči ujmi, v kateri so prenekateri ostali celo brez strehe nad glavo, se številni prebivalci Slovenije sprašujejo, kako, kje oziroma komu pomagati. Od danes deluje aplikacija Poplave 2023, ki jo je vzpostavila republiška uprava za zaščito in reševanje. Pomoč je nujna in potrebna, a mora prihajati organizirano, je poudaril poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk.

Kako deluje aplikacija?

“Aplikacija bo vsebovala vnaprej ponujene artikle, ki jih v tem trenutku ekipe na terenu, predvsem pa prebivalstvo, nujno potrebujejo,” je povedal Sandi Curk. Ljudje, ki bodo prek aplikacije ponudili pomoč, bodo prejeli potrditev in bodo v najkrajšem možnem času prejeli informacijo, kje jo lahko nudijo. Uporabniki se bodo morali v aplikacijo prijaviti.

“V tem trenutku predvsem pozivam predstavnike obrti, gospodarstva, vseh, ki imate specifično tehnično znanje, da v okviru samooskrbe ponudite pomoč, kajti le tako bomo na organiziran način naredili v enem tednu več kot v treh tednih,” je povedal. Poudaril je pomen zagotavljanja varnosti in organiziranosti pri zagotavljanju pomoči, ki je potrebna najprej.

Vsi, ki jih je ujma prizadela, pa naj svoje potrebe prijavijo najbližjemu občinskemu štabu civilne zaščite, ki bo podatke posredoval regijskemu štabu.

Več informacij o tem, kako aplikacija deluje in kje je dostopna, je predstavil poveljnik cerkniške civilne zaščite Matjaž Knap:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje