Aplikacija za pomoč pri poplavah: kje dostopam do nje in kako lahko pomagam

Digitalno 07. Avg 202317:15
aplikacija za poplave 2023
Zajem zaslona

Uprava za zaščito in reševanje je objavila spletno aplikacijo Poplave 2023 za pomoč prizadetim v poplavah. Objavljamo povezavo do spletne strani za vse, ki bi želeli pomagati.

Spletna aplikacija Poplave 2023 je prijavni obrazec, namenjen ponudbam pomoči za prizadete v poplavah. Do aplikacije lahko dostopate na posebni spletni strani poplave2023.urszr.si.

Namenjena je vsem, ki bi lahko pomagali pri nastanitvah ljudi oziroma z mehanizacijo ali delovno silo. Svojo ponudbo lahko pošljete tudi na spletni naslov uprave za zaščito in reševanje [email protected]. Za vse, ki bi želeli pomagati z denarjem, preberite članek Kako lahko pomagamo? Informacije o pomoči za prizadete v poplavah.

Po uničujoči ujmi, v kateri so prenekateri ostali celo brez strehe nad glavo, se številni prebivalci Slovenije sprašujejo, kako, kje oziroma komu pomagati, zato je uprava za zaščito in reševanje pripravila posebno aplikacijo oziroma spletno stran. “Pomoč je nujna in potrebna, a mora prihajati organizirano,” je ob tem poudaril poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk.

Aplikacija vsebuje vnaprej ponujene artikle, ki jih v tem trenutku ekipe na terenu, predvsem pa prebivalstvo, nujno potrebuje, je povedal. Ljudje, ki bodo prek aplikacije ponudili pomoč, bodo prejeli potrditev in bodo v najkrajšem možnem času prejeli informacijo, kje lahko nudijo pomoč. Uporabniki se bodo morali v aplikacijo prijavili, je še dodal.

Matjaž Knap, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Cerknica, pa je razložil, kako aplikacija deluje. Kako deluje, si poglejte spodaj.

Vlada je sicer pripravila posebno spletno stran, kjer so zbrani nasveti ob poplavah in neurjih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.