Večji požar pri Kranju, gasilci so ga pogasili po več urah

Slovenija 02. Dec 202309:41 > 12:43 2 komentarja
Požar Kranj
Gasilsko reševalna služba Kranj

O požaru so bili policisti obveščeni zgodaj zjutraj. Eno osebo so odpeljali v bolnišnico, vzrok požara pa še ni znan. Gasilci so ob 12. uri sporočili, da so požar pogasili.

Kranjski policisti so bili o požaru obveščeni malo pred 7. uro zjutraj. Zagorel je leseni objekt, v katerem je bila tudi kmetijska mehanizacija.

Objekt je v celoti pogorel, eno odraslo osebo pa so morali zaradi vdihavanja dima z rešilnim avtomobilom odpeljati v bolnišnico.

Kranjski gasilci so malo po 8. uri objavili opozorilo, naj prebivalci v Srakovljah in širši okolici zaprejo okna in se ne približujejo mestu požara.

“Na cesti do Kokrice frekventno vozijo interventna vozila, zato jim omogočite prosto pot,” so sporočili.

Policisti so zavarovali kraj in bodo opravili ogled. Vzrok požara še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave, so sporočili

V požaru je nastala velika premoženjska škoda.

Po poročanju Radia Slovenija je požar uničil večji skladiščni objekt v vasi Srakovlje. Poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev Andraž Šifrer je za radio povedal, da je bil požar zelo intenziven in popolnoma razvit že ob prihodu gasilcev. “Ko smo prišli na kraj dogodka, smo začeli braniti sosednje objekte, ker je bil požar objekta že popolnoma razvit. Ko smo dobili zadostno količino vode in gasilcev, smo vse sile usmerili v samo gašenje in v dobri uri pogasili velik del požara,” je pojasnil.

Kasneje so kranjski gasilci sporočili, da so požar povsem pogasili ob 12. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje