VIDEO: Kranjski maturanti po ulicah svečano oblečeni

N1 video 20. Maj 202216:58
Delite:

V 35 mestih po Evropi je danes hkrati zaplesalo več kot 15 tisoč maturantov. Namesto da bi svoje maturantske obleke oblekli le za slavnostni maturantski ples, pa so si jih kranjski maturanti vnovič nadeli ter se v njih sprehodili po središču mesta.

V 17 mestih v Sloveniji ter 18 mestih po Evropi je danes hkrati zaplesalo več kot 15 tisoč maturantov. V Ljubljani je maturantska četvorka potekala na Kongresnem trgu, kjer se je točno ob 12. uri več kot dva tisoč maturantov zavrtelo ob melodijah Straussove operete Netopir. Dogodek je organizirala Dijaška skupnost Ljubljana, ki je pred dogodkom maturantom delila tudi piščalke in majice.

V tretjem največjem slovenskem mestu pa so maturanti poskrbeli za kanček bolj drugačno parado. Namesto da bi svoje maturantske obleke oblekli le za slavni maturantski ples ter jih nato pospravili v omare, so si jih za maturantski sprevod ponovno odeli ter se v njih sprehodili skozi mestno središče Kranja. Kranjski maturantje so na sprevodu nosili krsto, v kateri so pokopali svoja gimnazijska leta, krasili pa so jo podpisi maturantov. V svojih maturantskih oblekah so tudi zaplesali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar