Vindišar bo spet strokovni direktor celjske bolnišnice

Slovenija 03. Feb 202218:47 > 19:16 0 komentarjev
Franc Vindišar
Žiga Živulović jr./BOBO

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je za strokovnega direktorja znova imenoval Franca Vindišarja, ki je trenutno sekretar na ministrstvu za zdravje. Vindišar je sicer položaj strokovnega direktorja celjske bolnišnice že zasedal do marca lani.

Člani sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na razpis za mesto strokovnega direktorja dobili le eno prijavo. Prijavil se je državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar, člani pa so ga na seji potrdili za strokovnega direktorja za prihodnje štiri leta. Kdaj se njegov mandat začne, še ni znano. Vindišar je za STA sporočil, da na mestu državnega sekretarja načeloma ostaja do konca mandata trenutne vlade.

Vindišar je sicer specialist travmatologije in splošne kirurgije, pred odhodom na ministrstvo pa je že bil strokovni direktor celjske bolnišnice. Trenutnemu vršilcu dolžnosti strokovnega direktorja Radku Komadini mandat poteče 12. marca. Komadina je sicer v preteklosti prav tako zasedal položaj strokovnega direktorja, na to funkcijo pa je bil nazadnje imenovan  za največ leto dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!