Hud incident v Mariboru: viole napadle policiste, eden izvlekel pištolo

Črna kronika 02. Maj 202220:18 > 03. Maj 2022 08:56 2 komentarja
Milos Vujinovic/BOBO (fotografija je simbolična)

Po sobotnem nogometnem derbiju med Mariborom in Koprom v Ljudskem vrtu se je zgodil resen incident, poroča Večer. Po koncu tekme, ko so navijači že zapuščali stadion, so policisti zaradi kršenja javnega reda in miru pri enem od obiskovalcev izvedli postopek. A v policijski postopek se je vmešalo več deset navijačev, ki so policiste grabili, brcali in vanje metali ograje. Navijači, šlo naj bi za viole, so med incidentom lažje poškodovali kar tri policiste, eden od njih pa je celo izvlekel službeno pištolo.

Dogajanje pred in med sobotnim derbijem v Ljudskem vrtu je bilo mirno, poroča Večer, ko je bilo tekme konec, pa se je zgodil resen incident, v katerem je eden od policistov izvlekel službeno pištolo.

Žiga Živulovic jr./BOBO (fotografija je simbolična)

Policisti so po pisanju Večera po koncu tekme zaradi kršenja javnega reda in miru pri enem od obiskovalcev izvedli postopek, v katerega pa se je vmešalo več deset navijačev, ki so s policisti začeli tudi fizično obračunavati. Policisti so uporabili prisilna sredstva zoper navijače, ki so po policistih tolkli, grabili za njihove palice, jih brcali in vanje metali celo ograje.

Pri tem je eden od policistov izvlekel službeno pištolo, jo usmeril v zrak in jo tako pripravil za morebitno uporabo, “če drugače ne bi mogel odvrniti sočasnega protipravnega napada, s katerim je bilo ogroženo življenje policistov”, so za Večer potrdili na Policijski upravi (PU) Maribor in poudarili, da nihče od policistov službenega orožja ni uporabil. “Izvlek pištole in varovanje postopka z izvlečenim ali pripravljenim orožjem ne štejeta za uporabo prisilnega sredstva,” so še pojasnili na PU Maribor.

V incidentu so bili lažje poškodovani trije policisti. Policija zdaj, še piše Večer, intenzivno zbira obvestila in nadaljuje preiskavo ne samo v smeri kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ampak tudi glede okoliščin uporabe prisilnih sredstev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje