Virtualni karierni sejem za IT: idealna priložnost povezovanja z delodajalci

Oglas 04. Okt 202308:50 0 komentarjev
računalništvo
Profimedia

Virtualni Tech Job Fair (TJF), ki bo potekal od 17. do 19. oktobra, ni navaden karierni sejem, je platforma, ki spodbuja različne karierne priložnosti. Njegov cilj je povezati talente s področja ITK iz jadranske regije z različnimi podjetji in organizacijami v sektorju, da se predvsem izboljšajo in nadgradijo zaposlitvene možnosti.

Kariera ni samo zaposlitev

Na kariero lahko gledamo kot na sinergijo več dejavnikov, ki vključuje tako akademsko udejstvovanje kot podjetniška sodelovanja, projekte in podvige. Na TJF imajo tako vsi udeleženci možnost neposrednega komuniciranja s predstavniki različnih organizacij in podjetij iz celotne regije.

Ta inovativni sejem ima namreč še eno dodano vrednost – deluje obojestransko, torej tudi delodajalci na njem spoznavajo svoje bodoče zaposlene oz. jim ta analitično naravnana platforma omogoča, da že pred osebnim stikom s kandidatom za zaposlitev pridobijo njegove bistvene podatke, potrebne in pomembne za delovno mesto, ki ga ponujajo. Sejem je tako zelo primeren za iskanje kadrov.

računalništvo
Profimedia

Zakaj virtualni sejem?

Današnje in nove generacije vse bolj spreminjajo navade in način delovanja, ko gre za ustvarjanje kariere – so drugačni iskalci dela, kot so bile prejšnje generacije, kar vključuje predvsem svetovni splet, torej velik virtualni svet, kjer je priložnosti iskanja zaposlitve in ustvarjanja kariere seveda veliko več kot ”v analognem svetu”. Idealno priložnost zase lahko iskalec zaposlitve tako rekoč izkoristi iz udobja svojega naslanjača, za to mu ni treba odpotovati čez mejo, niti iz svojega mesta.

Ker gre za IT-sejem, pa je virtualni način seveda še bolj ustrezen, saj lahko programerji, razvijalci in vsi drugi s tega področja tudi brez razgovora preverijo, ali je delodajalec vreden njihovega časa in truda.

Bogat spremni program

Poleg možnosti navezovanja stikov z delodajalci bodo obiskovalci v treh dneh lahko uživali v raznolikem programu, predvsem v poslušanju zanimivih govorcev s tega področja. Imeli bodo lahko navdihujoče pogovore s strokovnjaki iz akademske skupnosti in gospodarstva, študenti bodo imeli tudi priložnost deliti svoje misli o IT-sektorju in poklicnih priložnostih.

Organizatorji sejma kot ključni element programa izpostavljajo interaktivne debate, pričakujejo resne razprave in konstruktivne polemike o različnih temah.

Udeležba na virtualnem Tech Job Fairu je brezplačna in odprta za vse IT-talente, študente in strokovnjake iz jadranske regije in širše. Prijave in več informacij so na voljo na spletni strani dogodka: https://www.woomexpo.com/visitors/.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!