Vlada določila, kdo bo na čelu urada za narodnosti nasledil Doltarja

Slovenija 29. Dec 202316:58 0 komentarjev
Vršilec dolžnosti direktorja urada za narodnosti Janez Doltar. (Foto: Urad za narodnosti)

Vlada je s položaja vršilca dolžnosti direktorja urada za narodnosti razrešila Janeza Doltarja, ki se je ta mesec znašel pred očitki sodelavk, da se jih neprimerno dotika. Z novim letom ga bo nasledil Rok Petje.

Po tem, ko so se decembra na račun v. d. direktorja urada vlade za narodnosti Janeza Doltarja začeli zgrinjati anonimni očitki zaposlenih na uradu, da se jih neprimerno dotika in ima nespodobno komunikacijo, ga je vlada razrešila s položaja. Razrešitev je sledila odstopnemu pismu, ki ga je Doltar v sredini meseca, ko so se začela medijska poročanja o neprimernem vedenju, pisni odstop podal sam.

Vlada je Doltarja za vršilca dolžnosti direktorja urada za narodnosti imenovala 31. maja, ko je s tega mesta razrešila Staneta Baluha. Položaj pa mu je s 1. decembrom podaljšala za največ tri mesece.

Ob razrešitvi Doltarja je generalna sekretarka vlade Barbara Kolenko Helbl sprejela tudi odločitev, kdo ga bo nasledil. Na mesto v. d. direktorja urada vlade za narodnosti bo s 1. januarjem naslednje leto stopil Rok Petje, in sicer do imenovanja direktorja s polnim mandatom po opravljenem natečajnem postopku oziroma za največ šest mesecev, so sporočili z generalnega sekretariata vlade.

Petje je magister strateškega in projektnega managementa, ima bogate izkušnje na področju načrtovanja in izvajanja projektov na lokalni, regionalni ter mednarodni ravni. V preteklih letih je aktivno sooblikoval regionalni razvoj Pomurja. V zadnjem obdobju pa se je posvetil razvoju romske skupnosti v okviru nosilne regionalne razvojne agencije v Pomurju, intenzivno se ukvarja tudi z načrtovanjem razvoja romske skupnosti na regijski ravni, s poudarkom na razvoju romske skupnosti v Mestni občini Murska Sobota, so zapisali v sporočilu za javnost.

Novi vršilec dolžnosti direktorja vladnega urada za narodnosti je zasedal tudi mesto vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za turizem in razvoj Lendava ter deloval kot koordinator projektov na Občini Lendava. “V tem času je pridobil globok vpogled v stanje in izzive, s katerimi se sooča tudi madžarska narodna skupnost na tem območju ter implementiral številne projekte iz čezmejnih programov med Slovenijo in Madžarsko,” so še njegove izkušnje povzeli na vladi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!