Vlada izbrisala sporni tvit o beguncih

Slovenija 25. Feb 202220:55 > 02. Mar 2022 15:48 7 komentarjev
meja, poljska
Kacper Pempel/REUTERS

Na uradnem vladnem Twitter profilu se je danes pojavil zapis, na katerega se je usul plaz kritik. Objava, v kateri so bili primerjani afganistanski in ukrajinski begunci, je bila kmalu izbrisana.

“Ukrajinski begunci prihajajo iz okolja, ki je v kulturnem, verskem in zgodovinskem smislu nekaj povsem drugega kot okolje, iz katerega prihajajo begunci iz Afganistana,” se je glasila objava na uradnem Twitter profilu vlade Republike Slovenije, na katero se je usul plaz kritik.

Nekateri celo trdijo, da gre v tem primeru za kršenje 297. člena kazenskega zakonika, saj da avtor objave spodbuja sovraštvo, razdor in nestrpnost. Na vladni urad za komuniciranje smo naslovili vprašanja, kdo stoji za objavo ter kako upravičujejo, da se je tak zapis pojavil na uradnem vladnem profilu. Odgovore še čakamo ter jih bomo objavili takoj, ko jih dobimo.

Že v četrtkovi oddaji N1 STUDIO je obrambni minister Matej Tonin dejal, da med državami “ni bilo velike skepse glede ukrajinskih beguncev”. “Države, ki so bile v preteklosti skeptične do beguncev, pravijo, da so to pravi begunci in so pripravljene pomagati,” je rekel. Slovenija bo, tako Tonin, prevzela pravični delež. Da bo Slovenija sprejela tudi več tisoč beguncev, če bo to potrebno, je napovedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Za 24ur je Hojs dodal: “Gre za okolje, torej za Ukrajino, kjer je povsem neko drugo kulturno, versko, zgodovinsko okolje kot recimo v primeru beguncev iz Afganistana, kjer smo imeli opravka s povsem drugo kulturo.”

Zajem zaslona Vlada RS/TWITTER

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje